DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Saraylı’lı kadınlar çalışkanlıklarıyla göz dolduruyor KAZANCINIZ BOL OLSUN

Saraylı’lı kadınlar çalışkanlıklarıyla göz dolduruyor  KAZANCINIZ BOL OLSUN

Saraylı’lı kadınlar çalışkanlıklarıyla göz dolduruyor

KAZANCINIZ BOL OLSUN

Gölcük Belediyesi tarafından 4 yıl önce tahsis edilen stantlarda kendi el emeği göz nuru ürünlerinin satışını yapan Saraylı’lı Hanımlar kendi paralarını kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek Gölcük Belediyesine teşekkür ettiler.

Aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar

Saraylı-Örcün tarih Koridoru projesi kapsamında 4 yıl önce başlatılan ve Saraylı Köyü Meydanına Gölcük Belediyesi tarafından tahsis edilen stantlarda kendi el emeği göz nuru ürünlerin satışını yaparak aile ekonomisine katkıda bulunan Saraylı’lı hanımlar Gölcük Belediyesi’ne kendilerine verdikleri imkandan dolayı teşekkür ederek yaşadıkları mutluluğu ifade ettiler.

Tetik, “73 yaşındayım ve stanttaki her şeyi kendim yaptım”

Emine Nuran Tetik, ” 4 senedir her pazar sarayı meydanında stant açıyorum. 73 yaşındayım ve stanttaki her şeyi kendim yaptım.  Gölcük Belediyesi bize bu stantları verdi. Bizde bu stantlar sayesinde el emeğimiz ile bir şeyler yapıp satıyoruz.  Ama benim standım tam ortada olduğu için her yağmur yağdığı zaman bütün tezgahıma yağmur yağıyor.  Ben 73 yaşında ekmek parası kazanmaya çalışıyorum  belediyeden buna bir çözüm bulmasını istiyorum ” dedi.

Tan, “Ben 79 yaşında olduğum halde pazar günleri standımı açıyorum ve ürünlerini satıyorum”

Şerife Tan, “Gölcük Belediyesi bize çok güzel bir imkan sağladı ve verdikleri stant ile pazar günleri kendi ellerimizle yaptığımız ürünlerin satışlarını yapıyoruz. Bize verdikleri bu imkandan dolayı çok mutluyuz. Ben 79 yaşında olduğum halde pazar günleri standımı açıyorum ve ürünlerimi satıyorum. Yaz kış yağmur çamur demeden geliyoruz stantlarımızın başında duruyoruz. Bize bu imkanı verdikleri için Gölcük Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz “dedi.

Erenkaya, “Gölcük Belediyesi’ne bize böyle güzel bir imkan verdiği için çok teşekkür ediyoruz”

Semahat Erenkaya, “Biz Saraylı meydanında bu şekilde stant açmaktan ve ürünlerimizi satmaktan çok memnunuz. Gölcük Belediyesi’ne bize böyle güzel bir imkan verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Sayelerinde Saraylı daha da canlandı. Keşke bu festivaller daha erken yapılsaydı.  Yani biz daha gençken yapılsaydı daha fazla ürün yapar ve satardık. Ama yinede bize böyle bir imkan verdikleri için çok teşekkür ederim ” dedi.

Göksu, “Standımdaki bütün ürünler kendi el emeğim ve bizim geleneksel bluzumuz üretiyorum”

Meral Ayşe Göksu,  “Saraylı Meydanı’nda bu şekilde stantların açılmasını çok eskiden dile getirmiştim. Yıllar sonra bu hayata geçti. Biz stantlardan çok memnunuz 4 senedir her pazar stantlarımızı  açıyoruz.  Standımda ki bütün ürünler kendi el emeğim ve bizim geleneksel bluzumuzu üretiyorum. Tabi bu önceden el dokümanı kumaş kullanılıyordu. Şimdi o kumaşlar olmadığı için şile bezi kullanıyorum ama üstündeki işlemeden dahil her şeyi bana ait. Şile bezi normalde Türkiye de üretildiği halde Doların artmasını fırsat bilen toptancılar şile bezinin fiyatını %80 arttı.  Fırsatçılık diz boyu oldu. Benim maliyetim bu nedenle çok arttığı için kar oranım çok düştü ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.