DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Taşkın’dan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü açıklaması

Taşkın’dan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü açıklaması

 

Taşkın’dan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü açıklaması

Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın,  4 Ekim Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu.

Taşkın, ‘’ Öncelikle bugünün önemini ve değerini iyi anlamamız gerekiyor’’

Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın,  bu önemli gün münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu: ‘Öncelikle bugünün önemini ve değerini iyi anlamamız gerekiyor. Çünkü sokak hayvanlarına karşı ülkemizde son zamanlarda yaşanan vahşetler ciğerimizi yakıyor. Sokaklardaki canlar bize Allah’ımızdan emanetlerimizdir. Onlara da canı Yüce Yaradanımız veriyor’ dedi.

Hayvanları Koruma Gününün tarihçesi;

Açıklamalarına devam eden Taşkın, ‘’1822 yılında İngiltere’de toplanan hayvanları sevenler, Hayvanları Koruma Birliği’ni kurdular. 1908 yılında da aynı adlı dernek yurdumuzda kuruldu.Bu derneğin amacı; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını sağlamak, hayvanların daha iyi şartlar içinde bakılmalarını beslenme gerçekleştirmektir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde kurulan Hayvanları Koruma Dernekleri Hollanda Lahey’de toplandılar. Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu kurdular. 1931 yılında toplanan bu federasyon, 4 Ekim gününü HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ olarak ilân edip, bütün dünya ülkelerine bildirdiler.Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği 1955 yılında kuruldu.’

‘İnsanlarda hayvan sevgisini geliştirmek ve bu sevginin devamlılığını sağlamaktır’

Taşkın, ‘’4 Ekim, Milletlerarası Hayvanları Koruma günüdür. Bugün, dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde aynı zamanda kutlanır.Yurdumuzun ilköğretim ve ortaöğretim okullarında, 4 Ekim günü Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanır. Ayrıca radyo, televizyon ve gazetelerde Hayvanları Koruma Gününe ait çeşitli yayınlar yapılır.Hayvanları Koruma Günü’nün asıl amacı. İnsanlarda hayvan sevgisini geliştirmek ve bu sevginin devamlılığını sağlamaktır.Hayvan sevgisi, insanları birbirine daha çok yaklaştırır. Yardımlaşma duygusunu geliştirir. Tabiatı sevmeyi ve korumayı öğretir. Bu güzel duygu ve davranışlar, mutluluğumuzu arttırır.İnsansız bir dünya düşünemediğimiz gibi, hayvanları olmayan bir dünya da düşünemeyiz. Tabiatın canlı varlıkları olan insanlar, hayvanlar ve bitkiler, hayatlarını devam ettirmek için birbirlerine bağlıdır ve birbirlerine muhtaçtır’ diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.