DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YENİ NESİL GAZETECİLERE YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI

YENİ NESİL GAZETECİLERE YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI
19.10.2018
1.502
A+
A-

Basın İlan Kurumu, İŞKUR ve Kocaeli Üniversitesi’nden yerel basına destek

YENİ NESİL GAZETECİLERE YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI

Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü’nün, İŞKUR ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle organize ettiği “Yeni Nesil Gazetecilik” Eğitim ve İstihdam Programı’nın tanıtım toplantısı dün Doğu Marmara Kalkınma Ajansı binasında yapıldı ve ardından program için anlaşma imzalandı.

Protokol törenine katılım oldukça yoğun oldu

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirilen protokol törenine,  MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Hayri Beşer, İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk Akça, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Aysel Çetinkaya katıldı.

Çöpoğlu, “Eğitim programı gençlere istihdam sağlamak için yapılıyor”

MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu yaptığı açıklamada, “MARKA, Kocaeli Üniversitesi ve İŞKUR güçlerini birleştirerek bölgemizdeki yerel basına ve basın emekçilerine bir noktada iş garantili eğitim programı düzenleyeceğiz. Ülkemizin yaşadığı sıkıntıları izlemek yerine eğitime ve insana yatırımla geçirmeyi planlıyoruz. Basın İlan Kurumu’nun yaptıklarını takdirle takip ediyorum. Pek çok iletişim mezunu kardeşimiz eğitimden sonra hem bölgemizdeki yerel basında hem de diğer kentlerde iş imkanı bulacaklar” dedi.

Pösteki, “Yerel basın kuvvetli olursa ulusal basın da kuvvetli olur”

Yerel basının kuvvetli olması gerektiğini vurgulayan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, “Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk Akça’nın katkısı ve desteğiyle mesleğin akademik yönünü ve işin mutfağındaki insanlara akademinin neler yapabileceğini göstermekten büyük onur duyuyoruz. Bu eğitim programında desteklerini esirgemeyen Basın İlan Kurumu’na, İŞKUR’a, MARKA’ya teşekkür ediyoruz. Yerel basının kuvvetli olması ulusal basının da kuvvetli olması demek, Kocaeli bu konuda örnek bir şehir” açıklamasında bulundu.

Yılmaz, “Eğitimde kazanmaya başlayacaklar”

Eğitim programında günlük 25 lira kazanım olacağını belirten İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz; “İşsizlik dünyanın en önemli sorunlarından biri, bununla mücadelemiz devam ediyor. Geçen sene 40 bin kişiye istihdam sağladık bu sene 50 bin hedefimiz var. İşbaşı eğitim programıyla şu ana kadar 5 bin kişiye iş kazandırdık. Yaptığımız eğitimlere bir yenisi daha ekleniyor. Bugün güzel bir programın içerisindeyiz, her kuruma destek olduğumuz gibi basınımızı da destekleyeceğiz. Bu eğitimden sonra 9 ay İŞKUR’un ödemeleriyle çalışacakları bir sistem olacak. Eğitim başladıktan sonra kursa devam eden kursiyerlere günlük 25 TL cep harçlığı verilecek. Eğitimin ardından istihdam edilen gençlere günlük 61.60 TL ödeme yapılacak ve sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak. Bu eğitim programında bize destek olan MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tüm eğitim masraflarını üstlenecek” dedi.

Beşer, “Talep toplama süreci başladı”

Eğitim programı için talep toplama sürecinin pazartesi günü başladığını vurgulayan Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Hayri Beşer, “Biz Türkiye genelindeki ilk eğitim faaliyetini gerçekleştiren şube olduk. Bunu İŞKUR ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdik. Üniversitemizin hocaları destekledi ve dersler verdi, ulusal medyamızın önemli isimleri öğrencilere tecrübelerini ve gazetecilik bilgilerini paylaştılar. Bu eğitim üniversite öğrencilerine yönelik bir programdı. Geçen sene programa katılan 11 arkadaşımız bugün çeşitli basın kurumlarında çalışıyor. Bu seneki eğitim istihdam amaçlı olacak. Bu süreçte bize MARKA ciddi destek olacak. Bu eğitimin yükünü Kocaeli Üniversitesi karşılayacak. 9 ay İŞKUR’un karşılaması yerel medyanın üzerinden ciddi bir yük alıyor. Bu eğitimden gelen arkadaşların yerel medyaya katkı sağlayacağını düşünüyorum. Talep Toplama sürecini pazartesi itibariyle başlattık, bu programa katılabilmek için gerekli şartlı belirttik. Belirtilen şartları karşılayan öğrenci veya mezun arkadaşlar başvuruda bulunabilirler. Talep sürecinin doğru bir şekilde işlemesi ve katılımın olması bizim için önemli. Amacımız tabi ki yerel medyaya katkı” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından protokol imzalandı

Basın açıklamalarının ardından MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Hayri Beşer, İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki hazırlanan protokolü imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.