DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Arslan, ‘Öğretmenlerimizin emeği hiçbir maddi varlıkla ölçülemez’

Arslan, ‘Öğretmenlerimizin emeği hiçbir maddi varlıkla ölçülemez’

Arslan, ‘Öğretmenlerimizin emeği hiçbir maddi varlıkla ölçülemez’

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle duygu ve düşüncelerini dile getiren açıklamada bulundu.

‘Bu onurlu ve kutsal mesleği yapan Öğretmenler, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır’

Başkan Arslan, tüm Gaziler adına yaptığı açıklamada şunları ifade etti: ‘Öğretmenlik; insana hizmeti, sevgiyi, şefkati ve sabrı esas alan, karşılığını hiçbir maddi bedelin ödeyemeyeceği özveriyle çalışmayı gerektiren, bu nedenle de toplum tarafından en fazla saygı gören mesleklerin başında gelmektedir. Türkiye’nin, bugün dünya ülkeleri arasında sahip olduğu saygın konumunu çağın gereklerine göre yetiştirilmiş, nitelikli genç insan kaynağımıza borçluyuz. Bu başarıda en büyük pay sahibi şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Büyük bir medeniyet birikimine sahip milletimizin sahip olduğu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında ve çocuklarımızın değişen dünya koşullarına hazırlanmasında eşsiz bir role sahip olan öğretmenlerimiz dün olduğu gibi gelecekte de ülkemizdeki değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru ilerlemenin baş aktörleri olacaktır.  Öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Ülkenin her köşesinde hiçbir endişeye ve zorluğa aldırmadan görevlerini yerine getiren öğretmenlerimizin emeği hiçbir maddi varlıkla ölçülemez.  Bu onurlu ve kutsal mesleği yapan öğretmenler, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yapan öğretmenlerimizin, ailelerinin, öğrencilerimizin ve bütün milletimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, saygı ve şükranlarımı iletiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.