DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ASGD bir kez daha anlamlı bir projeye imza attı

ASGD bir kez daha anlamlı bir projeye imza attı

ASGD bir kez daha anlamlı bir projeye imza attı

Son yıllarda üst üste gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan ASGD bir kez daha anlamlı bir projeye imza attı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Levent Altun ile ASGD Kocaeli şube başkanı Orhan Balcı da katıldı.

Anadolu Basın birliği hüviyetinde çalışmalarına devam eden ASGD Türk Dünyası ülkeleri ile Ortadoğu ve Balkanlar’daki şehit ve gazi çocuklarını Bursa’da  kardeşlik projesi, “Evlad-ı Fatihan Payitahtta buluşuyor” projesi ile anlamlı ve dikkat çekici bir uygulamaya imza attı.

 19 ülkeden katılım s ağlandı

Anadolu basınını bir arada toplayan ASGD Genel Başkanı ve TGF Başkan yardımcısı İbrahim Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 22 Kasım Perşembe başlayan projenin, yurtiçi ve yurtdışından toplam 65 katılımla gerçekleşeceğini ve geniş kapsamlı etkinliklerle 4 günlük program dahilinde yapılarak 25 Kasım’da sona erdiğini  ifade etti. “Evlad-ı Fatihan Payitahtta buluşuyor” projesi kapsamında “Ülkemizde ve Türk Dünyası ülkelerinde verilen anlamlı milli mücadelelerde şahadete erip şehitlik mertebesine ulaşmanın ve gazilik unvanını kazanmanın, gerçekten çok ayrı bir anlamı vardır. Dinimizde de çok özel yeri bulunan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin; biliyoruz ki aileleri, anne, babaları ile çocukları: uğrunda can ve kan verilen millete emanettir” açıklaması yapan Genel Başkan İbrahim Erdoğan şöyle konuştu:

“Türk Dünyası ülkeleri arasında Azerbaycan’da Karabağ, Hocalı ve Nahcıvan, Balkanlarda Srebrenitsa, Kosova ve Bosna Hersek, K.Irak’ta Musul, Kerkük, Tuzhurmatu, Filistin’de Gazze başta olmak üzere, Türk Milleti için tarihsel öneme haiz bölgelerde yaşayan soydaşlarımız anlamlı mücadeleler içinde olmuşlardır. Nitekim bu mücadeleler neticesinde binlerce şehit verilmiş, ortak kültüre sahip olduğumuz on binlerce insan bu hain savaşlarda gazilik mertebesine erişmiştir. İşte bunların tamamı son tahlilde “Evladı-ı Fatihan” diye tanımlanan ve fetihler sırasında Anadolu’dan göç ederek o bölgelerde tarihi mücadelelerde omuz omuza savaşan kahraman soydaşlarımızdır. Ve bu savaşlarda ne yazık ki geride gözü yaşlı aileler, anneler, babalar, çocuklar kalmıştır. İşte bu noktadan hareketle, ülkemizdeki şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile Türk Dünyası ülkelerindeki şehit ve gazilerin çocuklarının buluşturulmasını hedefleyen “Evlad-ı Fatihan Payitahtta Buluşuyor Kardeşlik Projesi” tadıyla bir sosyal sorumluluk çalışmasının gerçekleştirdik.  “Hikayemiz Aynı” temasıyla, Türk Dünyası’nın nabzının Bursa’da atmasını sağlamış olacağız. Mustafa Kemal paşa’da yaptığımız panel ardından, Bursa’daki tarihi, turistik ören yerleri gezileri şeklinde geçen  etkinliğin Büyük Türk Dünyası Birliği’ne de katkı sağladığına inanıyoruz. ”

ASGD tarafından gerçekleştirilen projeye Bursa BŞ, Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Nilüfer Belediyeleri  yanı sıra  Bursa Valiliği ile TİKA’dan destek aldı ve  4 günde tamamlandı. Etkinliğe Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve cemiyet başkanları da katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.