DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Değirmendere Beyaz Optik’te inanılmaz sezon sonu kampanyası başladı BU FIRSAT KAÇMAZ

Değirmendere Beyaz Optik’te inanılmaz sezon sonu kampanyası başladı  BU FIRSAT KAÇMAZ

Değirmendere Beyaz Optik’te inanılmaz sezon sonu kampanyası başladı

BU FIRSAT KAÇMAZ

Değirmendere Başkomutan Caddesi No 19/ 11 adresinde 11 Eylül 2015 tarihinden bugüne hizmet vermekte olan Değirmendere Beyaz Optik’te inanılmaz sezon sonu kampanyası başladı.  Değirmendere Beyaz Optik’te güneş gözlüklerinde bir alana bir bedava ya da 2’ncisi % 50 indirimle.

Olgun, “Önümüzde ki sezon bu fiyatlardan güneş gözlüğü bulmak mümkün olmayacak”

Nilgün Cansever Olgun tarafından 2015 yılında Değirmendere Başkomutan Caddesi üzerinde hizmet vermeye başlayan Değirmendere Beyaz Optik’te inanılmaz sezon sonu kampanyası başladı.  Piyasayı hareketlendirmek için böyle bir kampanya başlatmak istediklerini ifade eden Nilgün Cansever Olgun, “ Bilindiği gibi ekonomik kriz her sektörü etkilediği gibi optik sektörünü de olumsuz etkiledi. Bizde hem enflasyonla topyekun mücadele kampanyasına destek vermek hem de piyasayı biraz hareketlendirmek için böyle bir kampanya başlattık. Kampanyamız tüm güneş gözlüklerinde geçerli olup bir güneş gözlüğü alan müşterilerimiz isterlerse seçili gözlüklerden birini ücretsiz alabilecekleri gibi yine seçili gözlüklerden birini % 50 indirimli olarak alabilirler.  Gerçekten kaçırılmayacak olan bu fırsatı iyi değerlendirmelerini bekliyoruz. Önümüzde ki sezon bu fiyatlardan güneş gözlüğü bulmak mümkün olmayacak” dedi.

Maküla (sarı nokta) dejenerasyonu ve Katarakt’a dikkat

Güneş gözlüğünün yaz ayları kadar kış aylarında da kullanılması gerektiğini ifade eden Nilgün Cansever Olgun güneşin zararlı ışınlarını ve güneş gözlüğü kullanmanın önemi hakkında önemli bilgiler verdi. Olgun yaptığı açıklamada, “Ultraviyole ışınlarının göz üzerindeki olumsuz etkileri kısa dönemde ve uzun dönemde oluşmalarına göre iki gruba ayrılabilir. Güneşli bir günde, gün boyunca uzun süre ultraviyole ışınlarının etkisinde kalınması nedeniyle, kısa dönem olumsuz etkilere örnek olarak, gözlerde derideki güneş yanığı benzeri zedelenmeler oluşabilmektedir. Bu zedelenmeler genellikle birkaç gün içerisinde iyileşebilmekte, bununla birlikte ağrılı olmakta ve gözde bazı ciddi enfeksiyonların oluşmasına ortam hazırlayabilmektedir. Ultraviyolenin göz üzerindeki esas ciddi olumsuz etkileri ise uzun dönemde sürekli ultraviyoleye maruz kalmayla ortaya çıkan maküla (sarı nokta) dejenerasyonu ve katarakt gibi dünyadaki en önemli ve en çok görülen iki görme kaybı nedenidir” dedi.

“Güneşte kalma süresi arttıkça alınan ultraviyole miktarı artar”

Güneşe maruz kalınma derecesini artıran çeşitli faktörler ultraviyole ışınlarının göze verebileceği hasarı artırabildiğini ifade eden Olgun, “Ultraviyole etkisinin karda, kumda ve suda daha fazla olduğunu aktaran seviyesine göre yükseklik arttıkça ultraviyole seviyesi artar. Ultraviyole ekvatora yaklaştıkça yani enlem derecesi düştükçe artar. Güneşte kalma süresi arttıkça alınan ultraviyole miktarı artar. Açık renkli gözlere ve deriye sahip kişiler ultraviyole açısından daha fazla risk taşır. Ultraviyole miktarının en yüksek olduğu saatler 10.00 ile 16.00 saatleri arasıdır. Ultraviyolenin en kuvvetli geldiği dönem ilkbahar ve yaz aylarıdır, sonbahar ve kış aylarında ultraviyole seviyesi düşer” dedi.

“ Güneş gözlüklerini seçerken özellikle kaliteli camları seçmeliyiz”

Olgun sözlerinin devamında, “Tetrasiklin, doksisiklin gibi bazı ilaçlar gözlerin ve derinin ışık hassasiyetini ve ultraviyolenin olumsuz etkisini artırır. Güneşe direkt bakıldığında, güneş gözlüklerinin de yeterince koruyucu olmayacağı unutulmamalıdır. Gözlerimizi güneşin zararlı etkilerinden korumak amacıyla güneşli havalarda, ışıktan rahatsız olmasak dahi, güneş gözlüğü kullanmalıyız. Güneş gözlüklerini seçerken özellikle kaliteli camları seçmeliyiz ve ultraviyoleden koruyup korumadığına dikkat etmeliyiz. Normalde karanlık ortamlarda göz bebeklerimiz büyür. Böylece daha çok ışık göz bebeklerimizden içeri sızar. Eğer yüzde 100 ultraviyole koruyuculuğu olmayan bozuk camları takarsak karanlık bir ortam oluşacağından göz bebeklerimiz genişleyecektir. Koruyuculuk oranı düşük olan bu camlardan geçen UV ışınları gözümüze zarar verecektir. Bu sebeple ultraviyole geçiren bozuk camları takmak göze zarar verecektir. Bu gözlükleri takmaktansa hiç güneş gözlüğü takmamak gözü daha çok koruyacaktır” dedi.

“Gözlüklerin koruyuculuklarıyla ilgili sertifikalarına mutlaka bakın”

Olgun son olarak, “Rengi ışıkta koyulaşıp, ışığın azaldığı durumlarda açılan kolormatik camlar dışında alacağınız gözlüğü taktığınızda karşınızdaki kişi eğer gözlerinizi görebiliyorsa bu camlar yeteri kadar koyu değildir anlamına gelir ve bu camların güneşi ultraviyole ışınlarına karşı koruyuculuğu yeterli olamayabilir. Gözlüklerin koruyuculuklarıyla ilgili sertifikalarına mutlaka bakın. Siz de gözlük satın alırken böyle bir sertifikanın olup olmadığını sorun. Eğer varsa bu sertifika da gözlüğün ultraviyole A ve B ışınlarını geçirip geçirmediği yazacaktır. İdeal bir güneş gözlüğü ultraviyole A ve B yi geçirmez ve ideal olarak yüzde 95-100 geçirmemelidir. Ozon tabakasının delinmesi ile bu UV etkisi yükseklerde artar, zira filtre edilecek azalmaktadır. Dağcılarda tırmanma sırasında, güneşin sıcaklık etkisinin azalmasına rağmen güneş yanığı olma olasılığı daha fazladır. Dağa tırmananlar ve kar kayağı yapanlar da UV radyasyona en fazla maruz kalanlardır. Unutmayın, her pahalı olan iyidir denilemez ama ucuz gözlüklerin de bu özellikleri taşımama olasılığı çok düşüktür” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.