DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ford Otosan Volkswagen’i Gölcük’e getiriyor MÜTHİŞ BAŞARI

Ford Otosan Volkswagen’i Gölcük’e getiriyor  MÜTHİŞ BAŞARI

Ford Otosan Volkswagen’i Gölcük’e getiriyor

MÜTHİŞ BAŞARI

Hürriyet Gazetesi’nin Otomotivle ilgili en otoriter yazarı olan Emre Özpeynirci’nin haberine göre, Ford Otosan Volkswagen’le iş birliği yaparak Gölcük’te üretime geçecek. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün Gölcük’te Volkswagen’e üretim için çalışıyoruz dedi. Emre Özpeynirci’nin ilçemizi heyecanlandıran müthiş haberi şöyle; Amerikan Ford ve Alman Volkswagen’in yapacağı uluslararası stratejik ortaklığa bağlı olarak, VW Transporter’ın Gölcük’te üretileceği iddialarını Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün cevapladı. Yenigün, “Üzerinde çalışıyoruz. Kesin olan bir şey yok, Aralık ayı ortası veya sonu net olarak belli olacak” dedi.

Türkiye’nin en çok satan markaları arasında olmasına rağmen yıllardır bir türlü yatırıma ikna edilmeyen Alman Volkswagen (VW) sonunda doğrudan olmasa da dolaylı olarak üretime geliyor. Amerikan Ford ve Alman VW arasında bir süredir stratejik ortaklık için görüşmeler yapılıyordu. İlk olarak 25 Haziran’da “Gölcük’te VW’ye ‘ticari’ üretilir mi?” başlığıyla Hürriyet’te yer alan bu stratejik ortaklıkla ilgili görüşmeler 16 Kasım’da resmiyet kazanacak. Uluslararası ajanslara konuşan kaynaklar, ABD pazarının en büyük iki markasından bir olan Ford ile, Avrupa’nın en büyük markası olan Volkswagen’in elektrikli ve otonom araçlarını birbirlerinin fabrikasında üreterek büyük bir maliyetten kurtulmayı hedeflediklerini kaydediyor. Bu kapsamda, VW’nin Hannover fabrikasında üretilen ticari aracı T6 Transporter’ın üretiminin markanın elektrikli vanı ID Buzz’a yer açmak için Ford Otosan’ın Transit üretimini gerçekleştirdiği Gölcük fabrikasına kaydırabileceği belirtiliyor.

Bugün Milliyet’te Levent Köprülü’nün de yazdığı son gelişmeleri Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e sordum. Yenigün, uluslararası ajanslarda yer alan bu haberleri doğrulayarak, “Üzerinde çalışıyoruz. Kesin olan bir şey yok, Aralık ayı ortası veya sonu net olarak belli olacak” açıklamasını yaptı. Yenigün, hangi modelin üretilip üretilmeyeceğine ilişkin soruma ise, “Dediğim gibi çalışmalar devam ediyor” cevabını vermekle yetindi. Kuşkusuz Yenigün’ün resmi açıklama yapılmadan bir şey söylemesi doğru olmaz ama duyumlarıma göre Ford Otosan, Türkiye’de Volkswagen’in elektrikli ticari aracını değil, Transporter modelini üretecek. Yani yeni nesil Transporter ile Transit kardeş olacak.

ÜRETİM ŞUBAT’TA BAŞLAR

Ford Otosan’a yakın kaynaklar son gelişmeler sonrası Haydar Yenigün’ün üst düzey çalışanlarına elektronik posta göndererek Volkswagen’e üretimin başlayacağına ilişkin bilgilendirme yaptığını belirterek, “Haydar Yenigün sadece Ford çalışanlarının haberleşme ağından gönderdiği mailde üretimin Şubat 2019’da başlaması için çalışma yapıldığını aktarmış” yorumunu yapıyor. Yine iddialara göre Volkswagen Transporter için Ford Otosan’ın Gölcük’teki fabrikasının yanına ek ilave alan yapacağı söyleniyor. Haziran’da yazmıştım ama bir kez daha tekrarlamak isterim; “Sonuç ne olur, Türkiye’ye rol verilir mi bilinmez, ama Ford’u Avrupa’da ticari araçlarda zirveye taşıyan Ford Otosan’a üretim verilirse, kazanan Volkswagen olacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.