DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde ORGAN VE DOKU BAĞIŞI STANDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde  ORGAN VE DOKU BAĞIŞI STANDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde

ORGAN VE DOKU BAĞIŞI STANDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde organ ve doku bağış standı açıldı. Açılan organ bağış standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Standa yoğun bir ilgi vardı

Organ ve doku bağış hakkında bilgi veren birim hemşiresi Gülay Karataş, ülke genelinde organ nakli için bekleyen çok sayıda hastanın olduğunu söyledi. Her Perşembe günü hastaneden kurulan organ bağış standına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Karataş, bağış beyannamesi dolduranlara bağış kartı verdiklerini kaydetti.

Karataş, ‘Organ bağışı ile hastalar yeniden sağlığına kavuşabilmektedir’

Karataş, organ bağışı hakkında genel bilgi verirken, ‘Organ bağışı kişi hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği; 18 yaş ve üzeri, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. İki tanıkla birlikte, ölümünüz halinde organlarınızı bağışladığınızı belirten bağış formunu doldurarak imzalamanızla organ bağışı yapılmış olur. Organlarınızı bağışladığınızı yakınlarının bilmesi ve bağış kartınızın yanınızda olması ölümünüz halinde organ bağışlama isteğinizin yerine getirilmesini sağlayacaktır. Organ nakli vücutta görevini yapamayan bir organın yerine yeni bir organın nakledilmesidir. Bu da canlı bir vericiden veya beyin ölümü gelişmiş ve organları bağışlanmış kişiden alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın alınması ile olmaktadır. Beyin ölümü yoğun bakımda tedavisi devam eden hastanın, bitkisel hayat ve komadan farklı olarak, beyin işlevlerinin geri dönüşümsüz olarak kaybolmasıdır. Bu kişiler artık tıbben ölüdürler ve bir daha hayata dönmeleri mümkün değildir. Organ bağışı ile bir çok hasta yeniden sağlığına kavuşabilmektedir. Organ bağışı konusunda İlimizde ve ilçemizde önemli farkındalıklar yaratılarak, vatandaşların organ bağışı yapmaları sağlanmıştır’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.