DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KARTEPE´DE ÜLKE EKONOMİSİNE BİLİMSEL DESTEK

KARTEPE´DE ÜLKE EKONOMİSİNE BİLİMSEL DESTEK
17.11.2018
1.213
A+
A-

KARTEPE´DE ÜLKE EKONOMİSİNE BİLİMSEL DESTEK

Kartepe Belediyesi, KOÜ ve WSB Üniversitesi işbirliğinde 4. Avrupa Ekonomi Kongresinde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Ekonomik anlamda eski Türkiye’de 1 Milyar TL’ye muhtaç bir ülke durumundayken, bugün merkezi hükümetimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi olarak yatırımları ilçemize kazandırdık” dedi.

Kartepe Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve WSB Üniversitesi işbirliğinde 4. Avrupa Ekonomi Kongresi Hasan Yılmaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde ekonomi kongresine KOÜ Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü, KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Recep Tarı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Selçuk Koç, WSB University  Temsilcisi Pawe? Urgacz, Azerbaijan University Temsilcisi Yusif Gasimov, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, , KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Ayhan Orhan, İMOS OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, öğrenciler ve davetliler katıldı.

16 ÜLKE 130 KATILIMCI

Kartepe Belediyesi katkılarıyla düzenlenen ECOEI kongresinde 16 farklı ülkeden gelen 130 katılımcı 80 tane bildiri sundular. Kongrenin açılış konuşmasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Selçuk Koç, ECOEI kongreleri hakkında bilgi verirken, desteklerinden dolayı Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür etti. Azerbaijan University Temsilcisi Yusif Gasimov ise “ECOEI kongresinin beşincisi Azerbaycan’da yapılacak. Orada sizleri misafir etmekten büyük onur duyacağız. Sizlerin burada yaptığınız çalışmaları yakından takip ediyoruz. Sizleri Azerbaycan’da yapılacak kongrede görmek isteriz” açıklamasında bulundu.

KARTEPE’YE 1 MİLYAR TL YATIRIM

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Dünyada bütün güç dengeleri ekonomi üzerinden yönetiliyor. Ekonominin doğru yönetilmesiyle başarılar gelmektedir. Ekonomiyi iyi yönettiğiniz takdirde hedefinize daha rahat ulaşırsınız. Özelde ve kamuda olmak üzere 30 yıldır ekonominin göbeğinde mücadele ediyorum. Göreve gelir gelmez ekonomi ve mali disiplin sağlayarak yatırımlarımızı yaptık. Bugün bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Ekonomik anlamda eski Türkiye’de 1 Milyar TL’ye muhtaç bir ülke durumundayken, bugün merkezi hükümetimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi olarak yatırımları ilçemize kazandırdık” dedi.

KARTEPE TURİZM VE KONGRE MERKEZİ OLUYOR

Sözlerine devam eden Başkan Üzülmez “Kartepemizi gerçek şehircilik kimliğine kavuşturma noktasında çalışırken, Cumhurbaşkanımızın Davos zirvesinde “benim için Davos bitti” sözünden hareketle, ülkemizde Kartepemiz zirve olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. İlçemizde her hafta bir organizasyon düzenlenmektedir. Bu vizyonumuza uygun olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile Kartepe Zirvesi çok önemli destek sağlamıştır. Doğa güzelliği olan Kartepemizi ilgi görmesi için küçük dokunuşlar yapıyoruz. Turizmin bütün ayakları ilçemizde vardır. Kartepemizin turizm ve kongre merkezi olarak dünyada tanınması için mücadele ediyoruz” açıklamasında bulundu.

VERDİĞİMİZ SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

“Bütçemizi her zaman planlı ve öngörülü bir şekilde yönettik” diyen Başkan Üzülmez “Türkiye tarihinin en hareketli dönemini yaşadık. Yediye yakın seçim, 15 Temmuz darbe girişimi, doğal afetler ile planlanmayan durumlar karşısında bugün bu duruma geldik. Verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve bunun huzurunu yaşıyorum” şeklinde konuştu. Desteklerinden dolayı Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan KOÜ Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü “Ülkelerin gelişmesinde ekonomik ayak çok önemli durumdadır. Bununla paralel ekonomik çalışmalara yönelik akademik çalışmalar da büyük rağbet görmektedir. Ülkemizde inanılmaz bir değişiklik yaşanmaktadır. Ülkemiz üzerinde çıkar grupları tarafından ekonomik bazlı oynanan oyunlar herkes tarafından görülmektedir” dedi.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

“Ülkelerin gücünü ekonominin akademik olarak tartışılması gösterilmektedir” diyen Prof.Dr.Hülagü “KOÜ olarak bu yönde birçok çalışmaya imza attık. İstihdam konusunda ciddi adımlar atıldı. Meslek Yüksek Okulu’nun derslerini değiştirerek ekonomiye katkı noktasında destek verecek şekilde düzenlendi. KOÜ 80 bin öğrencisinin 35 bini Meslek Yüksek Okulları’nda eğitim görmektedir. Sanayi kuruluşlarıyla protokoller imzaladık. Türkiye’nin kalbi durumunda olan Kocaeli’de üniversite olarak kamu kurum ve kuruluşlarla yakın ilişkiler içerisinde olduk. Her zaman akademik çalışmalarımıza katkı sağlayan değerli başkanımız Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ederim” açıklamasında bulundu. ECOEI kongresinde konuşmaların ardından ilk oturumunda Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, İMOS OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve KSO temsilen Atalay Kaya, KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Ayhan Orhan moderatörlüğünde sunumlarını yaptılar. İki gün süren kongrede 85 oturumda konuşmacılar uzmanlık alanları ile ilgili bilgilerini paylaştılar.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.