DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Minik öğrencilerden ADSM’ye anlamlı ziyaret

Minik öğrencilerden ADSM’ye anlamlı ziyaret

Minik öğrencilerden ADSM’ye anlamlı ziyaret

İlçemize bağlı Değirmendere’de hizmet vermekte olan Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettiler. Minik öğrencileri odasında ağırlayan ADSM Başhekimi Dt. Zehra Coşkun Salih minik öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında önemli bilgiler verdi.

6 ayda bir diş kontrolünün önemi anlatıldı

22-27 Kasım tarihleri arasında kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle Değirmendere’de hizmet vermekte olan Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin 16 minik öğrencileri Okul Müdürleri Derya Öztürk Kula ve Öğretmenleri Beyza Türengül, Neslihan Ergül ve Tülay Özak ile birlikte Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettiler. Minik öğrencileri odasında ağırlayan ADSM Başhekimi Dt. Zehra Coşkun Salih minik öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında önemli bilgiler vererek en az günde iki defa uygun diş fırçası ve diş macunu ile dişlerini fırçalamaları gerektiğini belirti. Ayrıca ADSM Başhekimi Dt. Zehra Coşkun Salih minik öğrencilere 6 ayda bir diş kontrolüne gelmenin erken dönemde diş çürümesinin önüne geçtiğini ifade ederek aileleri ile birlikte en kısa zamanda diş kontrollerini yaptırmalarını tavsiye etti.

Ziyarette önemli bilgiler aldılar

Minik öğrenciler daha sonrasında Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kliniklerini gezerek diş hekimlerinin Ağız ve Diş Sağlığı Haftalarını kutladılar. Diş hekimlerinin muayenehanelerini ziyaret eden minik öğrenciler diş tedavisinde kullanılan malzemeleri yakından inceleyerek diş hekimlerine sorular sordular. Diş hekimlerinin iğne vurduğunu düşünen bazı minikler ise diş hekimlerinden korkması üzerine diş hekimleri diş muayenesinden korkulacak bir şey olmadığını anlattılar. Gerçekleştirdikleri ziyarette önemli bilgiler alan minik öğrenciler Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden mutlu bir şekilde ayrıldılar.  Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdürü Derya Öztürk Kula ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, “ Öğrencilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ile öğrencilerimize sosyal ve kültürel açıdan oldukça etkili oluyor.  Geçtiğimiz haftalarda Gölcük İtfaiye’sine gerçekleştirdiğimiz ziyaretten sonra bugün de Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle  Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde öğrencilerimiz üzerinde oldukça olumlu etkiler bırakacağına inanıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.