DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖZHASEKİ’NİN ÖNÜNE ÜÇ İSİM GİTMİŞ

22.11.2018
1.032
A+
A-

Herkes doğal olarak AK Parti’nin Gölcük’te adayının kim olacağını heyecanla bekliyor. 12 aday adayı resmi müracaat yaptı, İlçe Başkanı İdris Alp ise yarını bekliyor. Peki, Özhaseki’nin önüne üç ismin gittiği iddiaları nereden çıktı? Aslında bu anormal değil, 12 adayın tamamının ismi Genel Merkezin önüne gidecek değildi ya. Tabi ki sayıyı 3e indirecekler, belki 4, ama fazlası değil. Bunun kim olacağı konusunda çeşitli rivayetler olsa da doğal olarak o isimler kendi düşüncelerine göre benim dese de son söz Genel Merkezin. Aslında iktidar partisinden aday olmak tabi ki önemli. O zaman aday adaylıkları da önemliydi. Bir kişi seçileceğine göre, kamuoyunda ismi çokça telaffuz edilmeyenler, orada değildik, olamadık, ama şurada olalım diyerek belediye meclis üyeliklerine de göz kırpabilirler. Belki de vermek istedikleri mesaj buydu. Bunlar benim düşüncelerim değil, çıkın sokağa kamuoyunun aynı şeyleri söylediklerini göreceksiniz. Evet, o isimler yarın açıklanabilir mi? Yani işin içerisinde Kocaeli var mı? Genel Merkez sözcüsü Çelik, kırk yerde, ki bunlara il ve ilçeler bazında söyledi; adayların açıklanacağını ifade etti. Mesela İstanbul’da Binali Yıldırım, Ankara’da Mehmet Özhaseki kesin giriyor. Cumartesi günü bu isimler resmen açıklanır. Bir de İzmir Adayı açıklanacak, AK Parti Genel Merkezi’nin açıklaması böyle. Türkiye doğal olarak 3 büyük ili merak ederken, bizler de Gölcük ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının kim olacağını merakla bekliyoruz. Bir temayül yoklaması yapılmıştı. Genel Merkezin organizesinde halk yoklaması da yapıldı. Yani kamuoyu araştırmaları, adayların özgeçmişlerine bakıldı, bütün bunlardan sonra, sayı 3’e inmiş durumda. Dün Ankara’dan bize gelen haberler böyleydi, beklenti yarın hem Gölcük’ün, hem de Kocaeli Büyükşehir Adayının açıklanacağı doğrultusunda. Olur mu olmaz mı bilemeyiz, sonuçta yarın olmazsa önümüzdeki hafta AK Parti Belediye Başkan Adaylarına da zaman  ve fırsat tanımak amacıyla il ve ilçelerdeki tüm adaylarını açıklayarak resmen Yerel Seçim çalışmalarını başlatacak.

BAŞARI

Başarı deyince aklımıza farklı şeyler gelir. Toplumun gözünde başarı; iyi bir maddi gelir getiren kariyer, büyük bir ev, lüks bir arabadır. Aslında bunlar başarılı olmanın tanımı olamaz. Ralph Waldo Emerson ‘in başarıyı şöyle tanımlamıştır:

BAŞARI ;

Sık sık gülmek ve çok sevmektir

Akıllı insanların ve çocukların sevgisini kazanmaktır;

Dürüst eleştirmenlerin onayını almak;

Sahte dostların arkadan vurmalarına dayanmaktır.

Güzeli sevmektir;

Herkesin en iyi yanlarını bulmaktır.

Karşılık beklemeyi hiç düşünmeden kendiliğinden vermektir.

Geride ister sağlıklı bir çocuk, ister kurtarılmış bir ruh, ister bir parça yeşil bahçe,

ister iyileştirilen bir sosyal durum bırakarak dünyanın iyileşmesine katkıda bulunmaktır.

Gönlünce eğlenmek ve gülmek,

Kendinden geçerek şarkı söylemektir.

Tek bir kişi bile olsa, birinin sizin varlığınızdan ötürü daha rahat nefes aldığını bilmektir.

İşte tüm bunlar başarılı olmaktır.

 

HUZUR NEDİR?

Halkı tarafından çok sevilen bir kral, huzuru en güzel resmedecek sanatçıya büyük bir ödül vereceğini ilan eder. Yarışmaya çok sayıda sanatçı katılır. Günlerce çalışırlar, birbirinden güzel resimler yaparlar, eserleri saraya teslim ederler. Tablolara bakan kral sadece ikisinden hoşlanır. Ama birinciyi seçmesi için karar vermesi gereklidir.

Resimlerden birisinde bir göl vardır. Göl, tıpkı bir ayna gibi etrafında yükselen dağların görüntüsünü yansıtmaktadır. Üst tarafta pamuk beyazı bulutlar gökyüzünü süslemektedir. Resim, bakanlara mükemmel bir huzur hissi verecek kadar güzeldir.

Diğer resimde de dağlar vardır. Ama engebeli ve çıplak dağlar. Dağların üstündeki öfkeli gökyüzünden boşanan yağmurlar ve çakan şimşek ise resmi daha da sıkıntılı bir hale sokmaktadır. Dağın eteklerindeki şelale insana gürültüyü, yorgunluğu hatırlatacak kadar hırçın resmedilmiştir. Kısaca resim, pek de öyle huzur verecek türden değildir.

Fakat kral resme bakınca, şelalenin ardında kayalıklardaki, çatlaktan çıkan mini minnacık bir çalılık görür. Çalılığın üstünde ise bir anne kuşun örttüğü bir kuş yuvası göze çarpmaktadır. Sertçe akan suyun orta yerinde anne kuşun kurduğu yuva izleyenlere harika bir huzur ve sakinlik örneği sunmaktadır.

Ödülü kim kazandı dersiniz? Tabi ki ikinci resim… Kral bunun nedenini şöyle açıkladı:

“Huzur hiçbir gürültünün, sıkıntının ya da zorluğun bulunmadığı yer demek değildir. Huzur, bütün bunların içinde bile yüreğimizin sükunet bulabilmesidir.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.