DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Peygamberimiz ve Gençlik Temalı Program Düzenlendi

Peygamberimiz ve Gençlik Temalı Program Düzenlendi

Peygamberimiz ve Gençlik Temalı Program Düzenlendi

Gölcük Belediyesi ve Gölcük müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Gölcük Kongre Sarayında “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı program düzenlendi.

Düzenlenen programa Karamürsel Kaymakamı ve Gölcük Kaymakam vekili Ahmet Narinoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda halk katılım sağladı.

Program saygı duruşu ardından istiklal marşı okundu. Ardından sanayi cami imamı Yaşar Ar Kuran-ı Kerim tilaveti okuyarak başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Gölcük Müftüsü İlyas Öztel günün anlam ve önemini şu şekilde anlattı. Gölcük müftüsü Öztel; “değerli konuklar Allah insanı pek muhterem kılmıştır. İnsan imanı ile ameli ve güzel ahlakıyla güzel kılmıştır. Bütün bunlara rağmen insanları kendi haline koymamıştır. İnsan başıboş ve kendi başına buyruk bırakmayacağını söylemiştir. Halbuki insanda muhteşem akıl bir var. Mantıkla, vicdanla iyi kötüden ayırabilecek olmasına rağmen onu kendi haline bırakmamış. Yer üzerine her zaman bir peygamber göndermek sureti ile onlara rehberlik yapmıştır. Son peygamber Hazreti Muhammet Mustafa bizim hem peygamberimizdir, hep rehberimizdir, hem örneğimizdir. Hazreti Allah bütün peygamberleri özellikle Hazreti Muhammet, vahi ile inşa edilmiş vahi ile donatılmıştır. Örnek bir insan olarak, insanlığın önüne koymuş. İyi bir insan olmak istiyorsanız, hazreti Muhammet sizin için bir örnektir. İyi bir baba, iyi bir dede, iyi bir komşu, iyi bir akraba, iyi bir mümin, iyi bir dost olmak istiyorsanız Hazreti Muhammet hepimize örnektir. Cannab-ı hak böyle bir insanı önümüze koydu. Hazreti peygamberi örnek alarak hayatları tavsiye edecekleri dönemlerde saadet vardır. Mutluluk vardır. Biz seni uyarıcı olarak bütün insanlara yön verdin. Biz böyle bir peygamberin ümmetiyiz. O peygamberin sevgisi yüzünden buraya toplandık biz. Canab-ı hak b sevgiyi hiç ekşitmesi” dedi.  Ardından Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Hazreti Peygamberimiz ve gençlik konulu anlatımları devam etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.