DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç,  SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç,

SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emeklilerin merak ettiği maaş zammı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç ayrıca, kömür ve ev istekleri konusunda da açıklama yaptı.

Zamların daha iyi olması için seyyanen zam gerekli

Başkan Kılıç, maaş zammı konusunda, “Derneğimiz genel merkezinin enflasyona bağlı olarak yapılacak zam oranı hakkında bir tahmini var. Zammın %14,84 oranında olması yönünde beklentiler var. Markete gittiğimiz zaman her şeyin fiyatının yükseldiğini görüyoruz. Buna sebep olarak da doların artışını gösteriyorlar. Soğan fiyatlarına, sebze fiyatlarına bakıyoruz; hepsinin fiyatları yüksek durumda. Buna neden önlem alınmadı? Emekliler bunca ürünü nasıl alabilecek? Pazarcının fiyatlar konusunda bir suçu yok. Pazarcılara bu ürünleri bu fiyattan satanlarda suç var. Zamların daha iyi olması için seyyanen zam gerekli. Emekliye seyyanen zam olmadıkça yüzde 50 oranında zam verilse dahi yeterli olmaz. Biz emekliler, seyyanen zam istiyoruz” dedi.

Ev için sayı 2 bin 270 kişi oldu

Başkan Kılıç, ev projesi konusu hakkında da bilgi vererek, şunları ifade etti: “Uygun fiyatlı evler konusunda halen bir adım atılmasını bekliyoruz. Dernek yönetimimiz, ev konusunda kayıtları almaya devam ediyor. Şu ana kadar derneğimize gelerek uygun fiyatlı ev almak için kayıt yaptıran kişi sayısı 2 bin 270 oldu. Bu sayı sadece Gölcüklü emeklilerden çıkıyor. Bizlere sürekli yer yok diyorlar. Bizim tek amacımız, emekli olarak kendimize ait evlerde oturmaktır. Emeklinin bundan başka bir isteği yok. Bunun için atılacak adımları merakla takip ediyoruz” dedi.

‘Talep eden emeklilerimize kömürlerini dağıttık’

Kömür satışları konusunda açıklamalarda bulunan TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, ‘Kömür dağıtımlarını sürdürüyoruz. Kayıtları almaya devam etmekteyiz. 300 – 350 kişi arasında kömür almak isteyen emeklimiz vardı. Talep eden emeklilerimize kömürlerini dağıttık. Kömürleri altı taksit halinde veriyoruz. Taksitler, kömürler evlere teslim edildikten sonra ödenmeye başlıyor. Dernek olarak emeklilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret edeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.