DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yörük Türkmenler Derneği Şehitler için mevlid okuttu

Yörük Türkmenler Derneği Şehitler için mevlid okuttu

Yörük Türkmenler Derneği Şehitler için mevlid okuttu

İlçemizin en önemli ve en aktif sivil toplu kuruluşu olan, Gölcük Yörük Türkmenleri Kültür Derneği,  Mevlid-i Nebi Haftası ve Şehitlerimiz anısı nedeniyle, Donanma Kahvesi’nde Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Şehitlerimizi unutmadılar

 Donanma  Kahvesi’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif etkinliğinde söz alan, Gölcük Yörük Türkmenleri Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya, şunları söyledi: “Bugün burada biz Müslümanlar için çok kutsal bir gün olan Mevlid-i Nebi Haftası olması hasebiyle  öncelikle sevgili peygamberimizin, tüm   şehitlerimizin  ve bizim burada bulunmamıza vesile olan ecdadımızın anısına bu güzel programı düzenlemiş bulunmaktayız, hepiniz hoşgeldiniz. Çok saygıdeğer büyüklerim, sevgili kardeşlerim Anadolu coğrafyası Türk milletinin son yurdudur. Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk milletinin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter yapısı ile devam etmektedir. Sevgili Peygamberimizin Türkler size dokunmadıkça siz de onlara dokunmayın hadisi şerifine  mazhar olmuş ecdadımız Yörük ve Türkmenler olarak Cihan  şümul   imparatorluklar  kurmuş ve tüm dünyada İslam’ın sancaktarlığını yaparak    sosyal adaleti tanıtmıştır. Ecdadımız Türk İslam kimliğini  canları pahasına muhafaza ederek bugünlere taşımışlar ve bize emanet etmişlerdir. Yarınlara taşımak da bizim görevimizdir. Bu kutsal göreve biz Müslüman Türkler olarak talip olmuş bulunmaktayız. Bizim kuruluş amacımız ecdadımız olan Yörük Türkmen kimliğini korumak, kültürünü, yaşantısını mücadele azmini Kuran’a, İslam’a yapmış oldukları hizmeti gelecek nesillere anlatmak öğretmek ve o temiz ruhla yaşamalarını sağlamak bizim  en kutsal görevimiz olacaktır. Biz Yörük Türkmenlerde kaybetmek değil vazgeçmek yenilmek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda birlik,beraberlik ve kardeşlik ruhu ile yolumuza devam edebilmeyi Mevla’m nasip eğlesin inşallah, Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Ne Mutlu Türk’üm diyene” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.