DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Abanoz’dan önemli açıklamalar EŞİT YAŞAM HAKKI İSTİYORUZ

Başkan Abanoz’dan önemli açıklamalar  EŞİT YAŞAM HAKKI İSTİYORUZ

Başkan Abanoz’dan önemli açıklamalar

EŞİT YAŞAM HAKKI İSTİYORUZ

+1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu.

Yaşıtları haftada 30 saat eğitim alırken engelli çocuklara haftada iki saat eğitim verilmesine bir düzenleme getirilmeli

Başkan Abanoz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde acıma veya lütuf değil, hemen şimdi eşit yaşam hakkı istiyoruz. Beklentilerimiz, cadde ve sokaklardaki engellerin kaldırılması, kanunların zorunluluğuna rağmen konut ve binalarda engelsiz mimarilerin uygulamaya geçmesidir. Yaşıtları haftada 30 saat eğitim alırken engelli çocuklara haftada iki saat eğitim verilmesine bir düzenleme getirilmeli. Engelli raporlarında sadece tıbbi eksikliği baz alınarak hayata katabilme ölçütünün doktorlar tarafından değerlendirilmesine, engelli ve otizmlilerin oturduğu toplu yaşam alanlarında isteyerek taşınmaya zorlamayan komşuların olmasını, sosyal medyada engellilerin farkında olduğunu yazıp ve paylaşmasına rağmen gerçek hayatta engellileri görmek istemeyen ikiyüzlü insanların olmamasını, okullarda verilen dersler arasında öğrencilere engellilere yönelik davranış şekillerine yönelik eğitimler verilmesini istiyorum’ dedi.

Tüm işyerlerinde, engelinin ne olduğu fark etmez, en az bir kişiye istihdam sağlanması gerektiğini düşünüyorum

Farkındalık etkinlikleri yapılırken ailelerin ve engelli bireylerin yaşamış oldukları tüm sıkıntılar için sadece bir gün değil, her gün birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini düşünüyorum. Tüm işyerlerinde, engelinin ne olduğu fark etmez, en az bir kişiye istihdam sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bir kişinin hayatına dokunmanın birçok kişiye örnek ve umut olacağını düşünüyorum. Her engel grubunun kendilerine göre yeteneklerinin olduğunu, engelliler derneği ve bu tarz derneklerin yetenekleri olan engelli bireylere destek olması gerektiğini düşünüyorum.  Gölcük’te birçok kuruluş var. Böyle iyi insanlar, birbirinin elini tutarsa daha az kişinin problemi olur. Birlik olunursa daha çok kişiye ulaşılır. Zaten bizim amacımız da bu. Gölcük Down Cafe’de sadece Down Sendromlular çalışmıyor. Başka engeli olan çocuklarımız, gençlerimiz de bulunuyor.

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.