DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bat, ‘Gölcüklü engelliler 2018 yılını güzel geçirdi’

Bat, ‘Gölcüklü engelliler 2018 yılını güzel geçirdi’

Bat, ‘Gölcüklü engelliler 2018 yılını güzel geçirdi’

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, 2018 yılını gazetemize değerlendirerek, 2018 yılının kendileri için güzel bir sene olduğunu ifade etti.

Birçok etkinliğe imza attık

Gazetemize bir yılın değerlendirmesini yapan Başkan Bat,  “Öncelikle şunu belirtmem gerekirse 2018 yılı Gölcük Engelliler Derneği olarak güzel geçti. Bu sene içerisinde birkaç kez Çanakkale’ye gittik. Edirne, Eskişehir, Bursa, İstanbul ve Bolu gezilerimiz oldu. Ramazan ayı içerisinde büyük bir iftar oldu. Kendi bireysel iftarlarımız oldu. Yetim iftarları gerçekleştirdik. Sultan Ahmet ve Eyüp Sultan Camii gezileri ile Bursa Ulu Camii gezisini yaptık. Mayıs ayı içerisinde yoğun katılımlı bir 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri yaptık. Uçurtma şenliği ve çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdik. Ramazan ayı içerisinde Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engellilerimiz ve ailelerinin de katılımı ile mukabele yapıldı. Yaz ayı içerisinde görme engellilerimiz, dört gün boyunca deniz programı gerçekleştirdi. Balıkesir Ayvalık’ta bu etkinliğimiz yapılmış oldu. Gölcük’teki bedensel ve görme engellilerimiz için hafta sonu ve günübirlik Kandıra, Kefken ve Kerpe deniz turları yaptık. Bunların yanı sıra 2018 – 2019 yılı içerisinde kurs programlarımızın başlangıcını yaparak Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 12 ayrı kursumuzu açtık. Bu kurslarımızdan yaklaşık olarak 300 kişi faydalanıyor’ dedi.

Engelliler ve gençlerimizi daha çok spora yöneltme çalışmalarını hızlandırdık

Açıklamalarını sürdüren Başkan Bat, ‘Onun haricinde, Gölcük Engelliler Derneği Görme Engelliler Komisyonu olarak futsal saha futbol takımının başlangıcını yaptık. Çeşitli sportif faaliyetleri de gerçekleştiriyoruz. Nasip olursa bu yıl bitmeden derneğimizin futsal kulübünü kurma kararı aldık. Engelliler ve gençlerimizi daha çok spora yöneltme çalışmalarını hızlandırdık. Yeni başlayan kurslarımızın içinde ‘Engelliler nasıl yapacak?’ denilen ebru kursunu başlattık ve şu an haftanın iki gününde kursumuz Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde günde dört saat olarak devam etmektedir. Yine bu sene başlayan kurslarımız içerisinde, filografi kursumuz da devam ediyor. Yaptığımız çalışmaların ilk örneğini bize bu merkezi veren değerli başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’e hediye olarak takdim ettik. 2018 yılını hayırlısıyla dolu dolu geçirdik. 2018 yılında yaptıklarımızın haricinde akülü ve manuel sandalye ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize katkıda bulunduk. Walker, beyaz baston, mobil telefon gibi engellilerin ihiyaç duyduğu konularda elimizden geleni yaptık ve ihtiyacı karşıladık. Bu arada da Gölcük’te vefat eden engellilerimize; Kazım Çakır abimize, Sultan Kocaarslan ablamıza, Hüseyin Yıldırım kardeşimize Allah’tan rahmet diler, kederli ailelerine tekrar başsağlığı dileriz’ dedi.

Yeni yılda herkese sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum

Bat, son olarak, ‘2019 yılı vatanımıza, milletimize, hayırlar getirir inşallah. Savaşsız, kan dökülmeyen, kimsenin aç kalmadığı bir yılı Mevla’m bizlere nasip eder inşallah. Bu zaman zarfı içerisinde kendi şahsım olarak Gölcük Belediyesi Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurusunda bulundum. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah. Yeni yılda herkese sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Yeni yılda herkese imanlı, neşeli, sağlıklı bir dönem diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.