DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Belediye Personeline İlkyardım Eğitimi Verildi

Belediye Personeline İlkyardım Eğitimi Verildi

Belediye Personeline İlkyardım Eğitimi Verildi

Gölcük Belediyesi, çalışanlarına yönelik eğitim programlarına ilkyardım eğitimi ile devam ediyor.

Gölcük Belediyesi personeline, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleyen 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında 16 saat ilkyardım eğitimi ve daha önce eğitimde başarılı olanlara güncelleme eğitimi verdi.

Gölcük Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen iki günlük eğitim iki grup halinde gerçekleşti. İlk grup daha önce ilk yardım eğitimi alan personele güncelleme eğitimi olarak gerçekleştirildi. İkinci grup ise 16 saatlik ilk yardım eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş HSQE Sağlık Temel İlk Yardım Eğitmeni Hilmiye Bişiren ve Kadriye Odabaş tarafından verilen eğitim kapsamında personele genel ilk yardım bilgileri, kalp masajı, suni teneffüs, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. Eğitim boyunca pratik bilgilerin yanı sıra cansız mankenler üzerinde uygulamaların da yaptırılması personelin derse etkin katılımını sağladı.

İlkyardım bilgisine sahip olmanın hiç olmadık bir zamanda hayati önem taşıyabileceğine işaret eden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, bu düşünceyle belediye personelini iki gün süren ilkyardım eğitim programıyla sertifikalandırmak istediklerini söyledi. Başkan Ellibeş, “Maalesef birçok insan ilkyardım konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Bazen bilinçsizce yapılan bir müdahale telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açabilir. İlkyardım yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır. Verilen bu kursla, çalışanlarımız ilkyardım konusunda bilgi sahibi oldu” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.