• BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,02% 0,12
  • EURO

    46,96% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4251,56% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,06

Çimen, ‘Kadına değer veren toplumlar gelişmiş toplumlardır’

Genel 5.12.2018 12:05:07 0
Çimen, ‘Kadına değer veren toplumlar gelişmiş toplumlardır’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Yönetimi dün parti binasında 5 Aralık Kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84. Yıldönümünü kutladı. CHP’li Kadınların programına CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri’de katılım sağladı.

Çimen, ‘Hayatın her alanında kadın ve erkek eşit olmadan toplumsal refah sağlanamaz’

Programda ilk olarak konuşma yapan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, şunları söyledi: ‘’Kadın hakları ve kadınların erkeklerle eşitliği konusunda geçen asırdan itibaren batı ülkelerinde ve toplumlarında yoğun mücadelelerin verildiği ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin bu mücadelelerin en şiddetlilerini yaşadığı bilinmektedir.Ülkemizde, gerek Osmanlı İmparatorluğu ve gerek Cumhuriyet döneminde kadınlarımızın kendi hakları konusunda, batı ülkelerindekine benzer şekilde mücadele ettiklerini söylemek mümkün değildir. Ama biz kadınlara birçok batı ülkesinden daha evvel bu hak Atatürk tarafından verilmiş ve hatta adeta sunulmuştur.1926 yılında Büyük Millet Meclisi tarafından kabulle yürürlüğe giren ve Türk kadınlarını “şeriat” zincirinden kurtaran Medeni Kanun ile, Türk kadınına bin yıl evvel kaybettiği hakların iade edilmesinin temeli oluşmuştur. Artık kadın güçlenmeye, kişiliğini bulmaya başlamış ve erkeğinin yanında sosyal faaliyetlere katılmaya hazırdır. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Haklarının Verilmesi Medeni Kanun ile erkeklerle eşit haklara sahip olan Türk kadınına, 3. TBMM tarafından 3 Nisan 1930′ da kabul edilen bir yasa ile belediye seçimlerine katılma hakkı tanınmıştır. 1931 yılında da Türk kadını ilk kez tıp dünyasında varlığını göstermiş ve ilk kadın cerrahımız çalışmaya başlamıştır. 4 Mayıs 1931′ de ilk toplantısını yapan IV. TBMM tarafından 26 Ekim 1932′ de kabul edilen bir yasa ile Türk kadınına muhtar, köy ihtiyar kurulu üyeliğine seçilme ve seçme hakkı tanınmış; ertesi yıl da, 8 Ekim 1934′ de kabul edilen ve 5 Aralık 1934’de yürürlüğe giren bir başka yasa ile kadın-erkek eşitliği alanında bütün haklar, “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” nın tanınmasıyla verilmiş oluyordu.Ne yazık ki hala “Temsilde Adaletten” ya da “Sonuçta Eşitlikten” söz edemiyoruz.“Anayasa önünde Kadın ve Erkek eşittir“ demek yeterli olmamakta,  kadınlar Anayasa ve yasalarla zorunlu kılınacak özel önlemlerle desteklenmedikçe “sonuçta eşitlik ‘’ten söz edilememektedir.Oysa demokrasilerde en önemli iki unsur, eşitlik temeline dayalı temsil ve katılımdır. yani eşit temsil ve eşit katılımdır. Hayatın her alanında kadın ve erkek eşit olmadan toplumsal refah sağlanamaz.Toplumsal refahın sağlanması için kadınların siyasal yaşama katılımlarının önündeki pek çok engelin kaldırılması gerekmektedir. Kadınların eğitimden yeteri kadar faydalanamaması, çalışma hayatında yer alamaması, çalışanların ise erkeklerle eşit koşullarda olmaması en büyük engellerdendir. Atatürk, milletin geçmişindeki ve özünde var olan fakat özlem haline getirilmiş bir hakkı, bir duyguyu devlet varlığına geçiren devrimci olmuştur. “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” demiştir.Biz de  inanıyoruz, ”Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Birlik Olsa” Birlik olacağımız inancıyla tüm kadınlara her alanda eşit özgür bir dünya diliyoruz’ dedi.

İşeri ve Gürel’de konuşma yaptı

Başkan Çimen’in konuşmasının ardından söz alan CHP’nin Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri ve İlçe Başkanı Fikret Gürel, kadınlara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından birçok gelişmiş ülkelerden önce seçme ve seçilme hakkı verildiğini anımsattı ve ülkemizde kadına daha fazla değer verilmesi gerektiğini belirttiler.

 

 

 

 

İhalesi 30 Temmuz’da yapılıyor GÖLCÜK - İZMİT ARASINA 21 KİLOMETRELİK METRO GELİYOR

MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, “DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ, PROVOKASYONLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Şehit Ömür Ertuğrul Sarı Başiskele’de Dualarla Anıldı

GÖLCÜK BELEDİYESİ BİR OSMANLI YADİGÂRINI DAHA İHYA EDECEK

KOSKEM 1 haftada 202 can kurtardı

Başiskele’de Çocuklar İçin Parklar Daha Güvenli

Beyaz Kalpler’de mezuniyet sevinci

GÖLCÜK BELEDİYESİ RİSKLİ YAPILARA GEÇİT VERMİYOR

Mutluluklarıyla genç çiftlere örnek olan Özcan Çifti 50. EVLİLİK YIL DÖNÜMLERİNİ KUTLADILAR

İzmit Belediyesi Neşe Sokak’ta 20 yıllık ulaşım sorununu çözdü

Gölcük Belediyespor pehlivanı Abdulrefik Öner BAŞPEHLİVANLIĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Büyükakın’dan Gebze’deki çalışmalara yakın takip

Kocaeli, Bayburt’ta zirveye yumruk attı: 10 MADALYA İLE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Kocaelispor’da yeni gelen transferler birlikte takım değeri ARTMAYA BAŞLADI

Hyundai'dan Kocaelispor'a dev destek

Erzurumspor FK Dadaşlar Grubu Tribün Lideri Zafer Lömenler KOCAELİ’DE BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

KAMPTAKİ İLK HAZIRLIK MAÇIMIZ 11 TEMMUZ’DA

“ÇINARLIK MEYDANINDA YAŞANAN OLAYDA ÖNLEM EKSİKLİĞİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Çınarlık Meydanı’nda ağaç dalı kazasında hayatını kaybetmişti ERDEM ULAK MEMLEKETİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Yeni Hükümet Konağı İnşaatında Sona Yaklaşılıyor

RAHVAN AT HEYECANI 13 TEMMUZ'DA GÖLCÜK'TE YAŞANACAK

İHH Gölcük Temsilciliği 90 Yetim Çocuğa Kavaklı Sahili’nde unutulmaz bir gün yaşattı

Haydi Kocaeli, “Çık Dışarıya Oynayalım”

Gülşen, “Faiz İndirimi Beklentisi Fiyatları Hareketlendiriyor”

Kocaelili gazeteciler, Büyükşehir’in örnek projesini değerlendirdi GONCA’YA HER YÖNÜYLE TAM NOT

HAKEVİ ziyaret turuna çıktı

Gölcük Devlet Hastanesinde Yara Bakım Polikliniği GÜÇLÜ KADROSUYLA HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

“Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” meyvelerini veriyor; KOCAELİ’DE KEKİK HASADI BAŞLADI

KO-MEK’in gençler için hazırladığı “Ev Becerileri Atölyesi” kursları başladı; KO-MEK’LE GENÇLER HAYATA HAZIRLANIYOR

Kocaeli Büyükşehir, toplumun her kesimini bilinçlendiriyor; DEPREM BÖLGESİ ÖĞRETMENLERİNE AFET EĞİTİMİ

Yükleniyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2