DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Cumartesi Pazarında fiyatlar yüzleri güldürdü REKOR YİNE 5 LİRA İLE KURU SOĞANDA

Cumartesi Pazarında fiyatlar yüzleri güldürdü  REKOR YİNE 5 LİRA İLE KURU SOĞANDA

Cumartesi Pazarında fiyatlar yüzleri güldürdü

REKOR YİNE 5 LİRA İLE KURU SOĞANDA

İlçemizin şirin beldesi Değirmendere’de Merkez Mahallesi’ne kurulan Cumartesi Pazarı’nda fiyatların mevsim şartlarına göre normal olması vatandaşları memnun etti. Cumartesi Pazarı’nda rekor yine 5 lira ile kuru soğandaydı.

Pazarcı esnafı “bu şartlarda bu fiyatların normal”

Önümüzde ki yıl kapalı pazar alanına taşınacak olan ve sokak aralarında kurulmayacak olan Değirmendere Pazarı’nda fiyatların mevsim şartlarına göre normal olması memnun ederken pazarcı esnafı bu hava şartlarında sebze fiyatlarının yüksek olduğunu belirten müşterilerinin olduğunu fakat bu şartlarda bu fiyatların normal olduğunu ifade ettiler.

Olkan, “ Cumartesi Pazar’ın da fiyatlar bu hafta makul”

Uzun yıllardır pazarcılık yaptığını ifade eden Kadir Olkan Pazar piyasasını değerlendirdi. Olkan yaptığı açıklamada , “Cumartesi Pazar’ın da fiyatlar bu hafta makul. Özellikle kışın bol bol tüketilmesi gereken yeşilliklerin oldukça ucuz olduğunu düşünüyorum.  Tabi yaz sebzeleri artık sera da üretilmeye başladığı için doğal olarak fiyatları biraz yükseldi.  Biz bir de marketlerde ve bazı tezgahlarda kuruş ile yazılan etiketlere karşıyız.  Etikete yazıyor 2.99 müşteri alıyor “Abla 3 lira “diyor. “Hani 2.99’du ver o zaman 1 kuruşu diyor” müşteri,  Nereden bulayım” diyorlar. O zaman yazmayacaksın o etiketi, normal 3 lira yazacaksın ve müşteriyi kandırmayacaksın” dedi.

Pazarcı esnafı kapalı pazar yerinden endişeli

Yapımı devam eden Kapalı Pazar Yeri hakkında da düşüncelerini dile getiren Olkan, “ Kapalı pazar yerimizin çalışmaları başladı ama bizim korkularımız var.   Bu kadar esnaf o alana nasıl sığacak, müşteri gelecek mi diye endişelerimiz var.  Bir de biz bu pazara sabah bütün mallarımızı indiriyoruz, gün boyunca tezgahımızı açıyoruz ama kapalı pazarda bunu yapamayacağım ve sürekli arabadan tezgaha mal taşımak zorunda kalacağız.  Bu nedenle doğru iş yapamayacağız diye korkuyoruz. İnşallah bu korkularımız doğru çıkmaz ” dedi.

Cumartesi pazarında sebze meyve fiyatları;

Domates 4 lira, salatalık 3.5 lira, çeri domates 4 lira, kıl biber 4 lira, nar 4 lira, portakal 3.5 lira, mandalina 2-3.5 lira,  yerli muz 5 -6 lira,  elma 3 – 5 lira, soğan 3.5-5 lira,  patates 3- 4 lira,  maydanoz 1 lira,  dereotu 1 lira,  göbek marul 3 lira, roka 1.5 lira,  kereviz 5 lira,  turp 3 lira,  havuç 2 lira,  brokoli 5 lira,  ayva 3 lira,  kıvırcık 2 lira,  pazı demeti 1 lira,  beyaz lahana tane  3-5 lira, ıspanak 3 -4 lira,  çarliston biber  5 lira,  sivri biber 6 lira,  kivi 5 lira,  pırasa 4 lira,  taze fasulye 7 lira,  kabak 4 lira,  üzüm 8 lira, karnabahar 4 lira,  mantar 7 lira,  kestane mantarı 10 lira,  istiridye mantarı 10 lira


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.