DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“DÖVİZDE DALGALANMALAR DEVAM EDECEK”

“DÖVİZDE DALGALANMALAR DEVAM EDECEK”

Bektaş Döviz vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer,

“DÖVİZDE DALGALANMALAR DEVAM EDECEK”

İlçemizde hizmet veren Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kazanfer, “Piyasalar şu an da önümüzdeki 18 Aralık’ta yapılacak Amerika Merkez Bankası faiz toplantısına kilitlendi”

Kazanfer yapmış olduğu açıklamada,Yılsonuna yaklaşırken döviz fiyatlarında çok beklenildiği gibi bir yükselme görmemekteyiz. Kademeli olarak yükselmeler görülse de çok fazla bir yükseliş görünmüyor. Dün yapılan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplantısında Merkez Bankası faiz oranını değiştirmeyerek dövizdeki yükselişi bir miktar engellemiş oldu. Eğer ki faizleri düşürmüş olsaydı dövizde tekrar bir yükseliş görebilirdik. Ama beklenildiği gibi politika faizini 0,24’te sabit tuttu. Piyasalar şu an da önümüzdeki 18 Aralık’ta yapılacak Amerika Merkez Bankası faiz toplantısına kilitlendi. Burada da bir olağanüstü durum olmadıkça yani politika faizini sabit tutacağı kanaatindeyiz. Yılbaşına kadar dövizde inişli çıkışlı olarak devam edecek. Ancak aşırı derecede bir yükseliş beklemiyoruz. Ama herhangi bir düşüş de beklemiyoruz. Yılsonuna kadar olan süreçte kademeli olarak yükseleceğini öngörüyoruz. Olağanüstü bir durum olmadıkça çok da ani bir yükseliş beklemiyoruz. Yılbaşından sonra tekrar hükümet bu enflasyonla mücadele, ÖTV ve KDV’deki indirim kampanyaları devam ettirirse fiyatlarda fazla bir oynama olacağını zannetmiyoruz. Ancak bu kampanyalar ve indirimler biterse Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi düşürürse döviz fiyatlarında hızlı bir yükseliş görebiliriz. Biz yine de vatandaşların özellikle döviz borcu olanların şu anki bu fiyatlardan almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Dövizde son durum:

Dolar: Alış (5.350) Satış (5.400)

Euro: Alış (6.050) Satış (6.100)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.