DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HANGİ SOFRADA?

HANGİ SOFRADA?

Bir baba hindi 150 lira

HANGİ SOFRADA?

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindiler tezgahlardaki yerlerini almaya başladı. Doğal beslendikleri için özellikle yılbaşı sofralarında tercih edilen Kandıra Hindisinin kilosu 32 liradan satışa sunuldu. En az 5 kilo gelen bir hindi ortalama 150 ile 180 lira arası tutarken, yılbaşı öncesi hindi fiyatları vatandaşın cebini yakıyor.

Kandıra Hindisi tezgahlardaki yerlerini aldı

2019 yılına girmemize az bir zaman kala yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindiler yavaş yavaş tezgahlarda ki yerlerini almaya başladı. Doğal beslendiği için özellikle tercih edilen Kandıra Hindisinin kilosu bu sene 32 lira olarak belirlendi ve bir hindi ortalama 150-180 Lira arası değişiyor.

Kandıra Hindisi alamayana çiftlik hindisi ya da özel besi tavuk

Güncanlar piliç satış sorumlusu Ahmet Ozan hindi satışları hakkında yaptığı açıklamada, “ Yılbaşından önce köy hindisi yemek isteyenler şimdiden hindi almaya başladı. Yılbaşı sofralarında hindi isteyenler son 1 hafta içinde hindilerini almaya başlayacaklardır. İlk etapta 15-20 tane hindi gelmişti. Kısa sürede tükenmeye başladı. Şimdi yeni parti gelecek ve özellikle son hafta hindi satışı daha da artacaktır. Tabi Kandıra Hindisi pahalı gelenler için yılbaşına özel besi tavuklar gelecek. Bu tavuklar en 2 buçuk- 3 kilo ağırlığında oluyor. Bu nedenle özellikle yılbaşı sofralarında tercih ediliyor. Tabi bir de çiftlik hindileri var. Onların kilosu da 10-15 lira arası olması bekleniyor. Onlarda son bir hafta kala gelmeye başlayacak.

Son güne bırakmayın!

Yılbaşı sofralarında Kandıra Hindisi yemek isteyenlerin hindi alma konusunda son güne bırakmamalarını tavsiye eden Ozan, “Kandıra Hindisi almak isteyen vatandaşların son güne bırakmamalarını ya da en azından sipariş vermelerini tavsiye ediyoruz. Geçtiğimiz sene son gün Kandıra Hindisi almak isteyen birçok müşterimize yok sattığımız için bir çok vatandaşımız mağdur olmuştu. Bu sene benzer durumların yaşanmamasını istemiyoruz. Bu nedenle Kandıra Hindisi almak isteyenlerin şimdiden sipariş vermelerini tavsiye ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.