DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOÜ Bayrağı, İsviçre Alpleri’nde Dalgalandı

KOÜ Bayrağı, İsviçre Alpleri’nde Dalgalandı

KOÜ Bayrağı, İsviçre Alpleri’nde Dalgalandı

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yrd. ve Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak İsviçre’de 3 yılda bir düzenlenen 5. Uluslararası Pontresina Kar Heykel sempozyumunda ülkemizi ve ilçemizi bir kez daha başarıyla temsil etti.

  1. Uluslararası Pontresina Kar Heykel sempozyumuna katıldılar

İsviçre’de 3 yılda bir düzenlenen 5. Uluslararası Pontresina Kar Heykel sempozyumunda ülkemiz ve ilçemiz en güzel şekilde temsil edildi. Almanya, Hollanda, Danimarka, İsveç ve İsviçre’den heykeltıraşların da katıldığı organizasyonda Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yrd. ve Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak, Türkiye’yi temsilen Mersin Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Şeref Erol ve Kocaeli Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Tayfun Konak ile birlikte Türk takımını oluşturdu.

İsviçreli sanat severlerin büyük beğenisini kazandı

Şehir konulu eserlerin uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilip kabul edildiği organizasyona Konak, “Organic City“ isimli projesiyle davet edildi. Gerçekleştirdiği eser ile festival alanını gezen her yaştan İsviçreli sanat severlerin büyük beğenisini kazandı.

3 kıta ve 12 farklı ülkede eserler gerçekleştirdi

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ nün desteklerinin kendisini her zaman mutlu ettiğini vurgulayan Konak, Ocak ayında yeni heykel projeleri için Fransa ve Amerika’ya gideceği belirtildi. Heykel alanında Dünya çapında birçok etkinliğe katılan sanatçı, 3 kıta ve 12 farklı ülkede eserler gerçekleştirdi. Ayrıca bu alanda 3 de uluslararası ödülü bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.