DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SARAYLI’YA KONUK OLACAK

SARAYLI’YA KONUK OLACAK

Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’

İlçemizde bulunan asırlık tarihi çınar ağacı ve geleneksel 19. Yüzyıl evleriyle özgün yapısını koruyan Saraylı, Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programına konuk olacak.

Saraylı tam bir kültür mirası

Anadolu’nun geleneksel tatlarını, kültürel ve doğal güzellikleriyle harmanlayarak belgesel tadında bir programla beğeniye sunan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu ekibi bugün Gölcük’ün tarihi öneme sahip olan Saraylı Köyü’nde çekim yapacak. Yarın saat 12.00’da başlayacak olan çekimlerde önemli bir tarihi geçmişe sahip olan Saraylı’nın yemeklerinin yanı sıra tarihi yerleri de gezilecek.

Program ekibi en güzel şekilde karşılanacak

Saraylı Köyü Muhtarı Rıfat Büyükbudak, muhtar azası Nurgül Öztürk ve Saraylıların ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan çekim öncesi program ekibi, Saraylı ile özdeşleşen kırnata, darbuka ve keman eşliğinde karşılanacak.

 Öztürk, ‘Saraylımızı en güzel şekilde tanıtacağız’

Yarın Saraylı’da gerçekleştirilecek olan çekimler hakkında bilgiler veren Muhtar azası Nurgül Öztürk, “Saraylımızın geleneksel yemeklerinden olan düğün çorbası, zerde, ekşili köfte, et yahni ve Osmanlı mutfağından olan yumurta dolması yapılacak. Ardından Sevgi Giden Gürel’e ait olan Saraylı’nın lezzet duraklarından biri Sevgi’den gelen Lezzetler” mekanında bir çekim gerçekleşecek. Saraylımızın tarihi yerlerinin ziyaret edileceği köy gezisi yapılacak”  dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.