DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLER VE MİKRO MİLLİYETÇİLİK”

“YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLER VE MİKRO MİLLİYETÇİLİK”

Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan,

“YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLER VE MİKRO MİLLİYETÇİLİK”

Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler ve mikro milliyetçilik hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Buraya yapılan her göçün acı tatlı mutlaka bir hikayesi vardır”

Başkan Turan açıklamasında, “Her şehir gibi yaşamış olduğumuz Gölcük’ümüzde farklı yörelerden gelip buraya yerleşmiş farklı kültürlere sahip insanlardan oluşmuştur. Kimimiz on yıl önce kimimiz yüz küsur yıl önce gelmişiz. Buraya yapılan her göçün acı tatlı mutlaka bir hikayesi vardır.”

“Her yörenin kendine özgü bir yemek kültürü, bir oyun kültürü, bir eğlence kültürü vardır”

Başkan Turan açıklamalarının devamında, “Tarihin tozlu sayfalarına baktığımız zaman, maalesef yok olmuş medeniyetler ve kültürlerle dolu olduğunu görürüz. Dolayısı ile hep beraber bu kültür erozyonunu önlemek hususunda ne yapmamız gerektiğine dair kafa yormamız lazım. Her yöre insanı ailesinden ve atasından almış olduğu bu kültürü, gelenek ve görenekleri bir sonraki nesle aktarmalıdır. İşte bu noktada çok güçlü aile bağları, sülale dernekleri veya kültürel dernekler devreye girip bu rolü üstlenmelidir. Her yörenin kendine özgü bir yemek kültürü, bir oyun kültürü, bir eğlence kültürü vardır. Bunların hepsi bizlerin yani Gölcük’ümüzün zenginliğidir. Bu zenginliklerimizi mutlaka bizden sonraki nesillere aktarmalıyız.”

“Mikro Milliyetçilik bir zehirdir”

Başkan Turan son olarak, “Sevgili Gölcüklü hemşehrilerim bugün Gölcük bir paysa yüz altmış bin küsur insanımızın her birisi de bu payın birer paydasıdır. Şunu asla unutmayınız ki “mikro milliyetçilik” bir zehirdir. Lütfen kimse bu şehre bu zehrin enjekte edilmesine müsaade etmesin. Hepimiz bu kentte üretip bu kentte tüketiyoruz. Hepimizin birbirimizle gerek komşuluk, gerek ticari, gerekse dostluk ve akrabalık bağlarımız var. Eğer birisi kalkıp da diğerine “işine gelmiyorsa geldiğin yere geri git” derse, o diğerine de “asıl sen geldiğin yere geri git” deme hakkı vermiş olur ve maalesef o zehirli enjekteyi bu kente sıkmış oluruz. Her beş yılda bir sahneye konmak istenen bu oyunu lütfen elimizin tersiyle itelim ve birbirimizi Allah için sevelim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.