DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yemek Yapmak Bir Sanattır

Yemek Yapmak Bir Sanattır

Yemek Yapmak Bir Sanattır

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “Kariyer Günleri” kapsamında Antikkapı Anonim Şirketinin deneyimli şefleri ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri bir araya geldi.

Hazırlanan kahvaltı herkesin beğenisini topladı

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil ve alan öğretmenleri Ahmet Oğuz Mucuk, Şirin Gençkan ve Yasemin Demirkol’un organize ettiği program öncesinde bölüm öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı herkesin beğenisini kazandı.

AKV’nin “Kariyer Günleri” kapsamında düzenlediği söyleşiye Gıda Güvenliği Sorumlusu Elif Altıntaş, Seka Park Otel Mutfak Şefi Recep Arslan, Bilim Merkezi Mutfak Şefi Engin Özdemir, Maide Restoran Alakart Ustası Faik Kahraman ve Merve Nur Cansoy Katıldı.

Altıntaş, ‘İşini severek yapanlar her zaman başarılı olur’

Antikkapı A.Ş.nin Yönetim Sistemleri şefi olarak görev yapan Elif Altıntaş konuşmasına Antikkapı A.Ş.nin kuruluş sürecini anlatarak başladı.  Antikkapı A.Ş.nin 2000 yılından bu yana Kocaeli Belediyesinin bünyesinde hizmet veren kamuya ait işletmeleri bünyesinde bulunduran kamuya ait bir şirket olduğunu dile getiren Altıntaş  “Sevgili gençler, hizmet sektörü sizler gibi işini severek yapacak çalışanları bekliyor. Biz de gidelim hem şirketimizi tanıtalım hem de size olan ihtiyacı dile getirelim istedik. Biz, sizler gibi işin eğitimini almış ve işini severek, isteyerek, şevkle yapacak gençleri istihdam etmek istiyoruz. Bugün yanımda yer alan deneyimli şeflerimizin tecrübelerini sizlerle paylaşmalarını istiyoruz. ”dedi.

Aslan, ‘Ben iki yıl bulaşık yıkadım ama şu an buradayım’

Elif Altıntaş’ın konuşmasının ardından söz alan Seka Park Otel Mutfak Şefi Recep Arslan, 30 yıllık meslek hayatının 20 yılının Antikkakapı restoranda geçtiğini söyledi. Aslan öğrencilere mesleki eğitim aldıkları için şanslı olduklarını söyledi. Kendilerinin ise alaylı olarak sektörün içinde yetişerek meslek sahibi olduklarını belirtti. Aslan Sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaşlar, bu işin temelinde bulaşık var, sakın mutfakta yapılan hiçbir işi küçümsemeyin. Ben iki yıl bulaşık yıkadım ama şu an buradayım. Bu işin temelini almak zorundasınız.  Her usta sizi önce bulaşıkta kullanır, sizden sürekli bir şeyler isterler ve siz isteseniz de istemeseniz de zamanla etrafınızda dönen işlere vakıf olursunuz. Hiçbir zaman soru sormaktan çekinmeyin, en büyük olayınız gözlemlemek olsun. Ve şunu unutmayın: Yemek yapmak bir sanattır!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.