Yemek Yapmak Bir Sanattır
Yemek Yapmak Bir Sanattır
Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “Kariyer Günleri” kapsamında Antikkapı Anonim Şirketinin deneyimli şefleri ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri bir araya geldi.
Hazırlanan kahvaltı herkesin beğenisini topladı
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil ve alan öğretmenleri Ahmet Oğuz Mucuk, Şirin Gençkan ve Yasemin Demirkol’un organize ettiği program öncesinde bölüm öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı herkesin beğenisini kazandı.
AKV’nin “Kariyer Günleri” kapsamında düzenlediği söyleşiye Gıda Güvenliği Sorumlusu Elif Altıntaş, Seka Park Otel Mutfak Şefi Recep Arslan, Bilim Merkezi Mutfak Şefi Engin Özdemir, Maide Restoran Alakart Ustası Faik Kahraman ve Merve Nur Cansoy Katıldı.
Altıntaş, ‘İşini severek yapanlar her zaman başarılı olur’
Antikkapı A.Ş.nin Yönetim Sistemleri şefi olarak görev yapan Elif Altıntaş konuşmasına Antikkapı A.Ş.nin kuruluş sürecini anlatarak başladı. Antikkapı A.Ş.nin 2000 yılından bu yana Kocaeli Belediyesinin bünyesinde hizmet veren kamuya ait işletmeleri bünyesinde bulunduran kamuya ait bir şirket olduğunu dile getiren Altıntaş “Sevgili gençler, hizmet sektörü sizler gibi işini severek yapacak çalışanları bekliyor. Biz de gidelim hem şirketimizi tanıtalım hem de size olan ihtiyacı dile getirelim istedik. Biz, sizler gibi işin eğitimini almış ve işini severek, isteyerek, şevkle yapacak gençleri istihdam etmek istiyoruz. Bugün yanımda yer alan deneyimli şeflerimizin tecrübelerini sizlerle paylaşmalarını istiyoruz. ”dedi.
Aslan, ‘Ben iki yıl bulaşık yıkadım ama şu an buradayım’
Elif Altıntaş’ın konuşmasının ardından söz alan Seka Park Otel Mutfak Şefi Recep Arslan, 30 yıllık meslek hayatının 20 yılının Antikkakapı restoranda geçtiğini söyledi. Aslan öğrencilere mesleki eğitim aldıkları için şanslı olduklarını söyledi. Kendilerinin ise alaylı olarak sektörün içinde yetişerek meslek sahibi olduklarını belirtti. Aslan Sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaşlar, bu işin temelinde bulaşık var, sakın mutfakta yapılan hiçbir işi küçümsemeyin. Ben iki yıl bulaşık yıkadım ama şu an buradayım. Bu işin temelini almak zorundasınız. Her usta sizi önce bulaşıkta kullanır, sizden sürekli bir şeyler isterler ve siz isteseniz de istemeseniz de zamanla etrafınızda dönen işlere vakıf olursunuz. Hiçbir zaman soru sormaktan çekinmeyin, en büyük olayınız gözlemlemek olsun. Ve şunu unutmayın: Yemek yapmak bir sanattır!”