DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ZEKERİYA SAVAŞ’IN ZİYARETİ

03.12.2018
1.525
A+
A-

ZEKERİYA SAVAŞ’IN ZİYARETİ

Gölcük 31 Mart 2019’da yeni Belediye Başkanıyla buluşacak. Siyasette büyük heyecan var. İlçemizde Belediye Başkanlığı onurunu yaşamak önemli. Zekeriya Savaş bu büyük onuru daha 26 yaşındayken yaşadı. 5 yıllık sürecini tertemiz ve pırıl pırıl tamamladı. Adı olumsuz hiç bir olayla anılmadı. Ardından devletle büyük bir buluşma yaşadı. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda Teknik İşler Daire Başkanlığı görevini üstlendi. Uzun yıllar dürüstlüğüyle şerefiyle işini sürdürürken yine devletin o büyük kurumunda adı her zaman tertemiz ve pırıl pırıl bir adam olarak anıldı. Değerli arkadaşımla dostluğumuz lise yıllarına dayanır. Her ne kadar o benden iki sınıf üstte olsa da ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla dostluğumuzu sürdürürüz. Belediye Başkan Aday Adaylığı Gölcük’te büyük bir heyecan oluşturdu. Geçmişini bilenler ona toz kondurmuyorlar. Toplumda da karşılığı olan Zekeriya Savaş aynı zamanda İnşaat Mühendisidir. Bu da kendisi için son derece önemli bir artı ve iyi bir referanstır. Savaş’ın adaylığının açıklanmasından sonra gazetemize bir çok insanlar geldi, sohbet ettik ve hepsinin söylediği aynı şey. Zekeriya Savaş işinin her zaman hakkını veren dürüst bir adamdır. Toplumda böylesine güzel duygularla anılmak son derece önemli. İnsanlar kişiliği oturmuş ve iyi anılan kim varsa ona doğal olarak itibar ediyor. Belediye dediğiniz o güzel kurum halka birinci derecede hizmet götüren önemli bir müessesedir. Belediye Başkanlığı yapmak, o onuru yaşamak, yaşadığınız kentin Şehr-ül Emin sıfatını almak; çoluğunuza çocuğunuza, torununuza torbanıza bırakabileceğiniz en güzel armağan ve en kutlu anılma şeklidir. Bugün Aday Adayı olan bu değerli dostumuza çıktığı yolda başarılar diliyoruz. Hakkında hayırlısı neyse o olsun.

 

Nasrettin hoca ve kıyamet fıkrası

Nasrettin Hoca’nın arkadaşları hocaya bir şaka yapmaya karar vermişler. Hoca’nın yanına gidip, hocam “duyduk ki yarın kıyamet kopacakmış. gel senin şu kuzuyu keselim. Bir güzeli yiyelim” demişler. Hoca söylenene inanmamış ama yine de tamam demiş. “Yarın göl kenarında buluşalım. Orada keser yeriz.” Ertesi gün olmuş. Hoca ve arkadaşları göl kenarında buluşmuşlar. Hoca demiş ki ” Ben ateşi yakıp, eti pişirinceye kadar siz biraz gölde yüzün.” Bu teklif arkadaşlarının hoşuna gitmiş. Kıyafetlerini çıkarıp göle girmişler. Biraz zaman geçince gölden çıkmak istediklerinde bir de bakmışlar ki hoca bütün kıyafetlerini yakmış, çıplak kalmışlar.

– Aman hoca ne yaptın sen, biz şimdi nasıl köye döneceğiz. Bunu duyan hoca gülerek cevap vermiş:

– Bu kadar üzülmeyin canım, nasılsa yarın kıyamet kopmayacak mı?

 

Ayı Neden Düştü

Avcı adam başından geçenleri şöyle anlatıyormuş.. -Ormanda ilerlerken, karşıma kocaman bir Ayı çıkmaz mı? Çifteyi doğrultacak vakit yok!.. Silahı bir kenara attığım gibi başladım kaçmaya.. Lakin Ayı peşimde! Benden hızlı koşuyor. Bir ara ayının sıcacık nefesini ensemde hissettim.. O kadar yaklaşmıştı. Derken Ayının ayağı kaydı, yere düştü… Fırsat bu fırsat, tabana kuvvet arayı açtım. Ama Ayı toparlandı, kalktı, bana yetişti. Yine nefesi ensemde… Pençesini uzatsa omuzumdan yakalayacak. Allahtan tam o sırada yine Ayının ayağı kaydı, yere düştü. Talih bana gülüyor! Hızımı arttırabildiğim kadar arttırdım, yeniden arayı beş yüz metre kadar açtım. Tanrı sizi inandırsın arkadaşlar, Ayı yine bana yetişti. Yine nefesi ensemde…şansa bakın…Ayının tekrar ayağı kayıp yere düşmez mi?

Macerayı dinleyenlerden biri dayanamamış :

-Sen de çok yürekliymişsin kardeşim!… Hayvan bana üç defa nefesi enseme gelecek kadar sokulsa, çok ayıptır söylemesi, ben korkumdan altıma ederim.

Avcı dönüp ters ters sözünü kesene bakmış :

-Lafı karıştırma yahu! Ayı üç kez neyin üstüne bastı da ayağı kayıp yere düştü sanıyorsun ?

 

Dünyanın en komik fıkrası

iki avcı ormanda birlikte yürüyorlarmış. Avcılardan biri bir anda yere yığılmış. Arkadaşı yere yığılan avcının nefes almadığını ve nabzının atmadığını görünce panik yapmış ve hemen 112 Acil Servisi aramış.

– “Arkadaşım öldü, ne yapabilirim?” diye sormuş. Acil serviste telefonu açan bayan cevap vermiş.

– “Beyefendi, öncelikle panik yapmayın. İlk olarak arkadaşınızın öldüğünden emin olmamız gerekiyor” demiş. Bayan bunu söyledikten sonra telefonda kısa bir sessizlik olmuş. Hemen ardından bir el tüfek sesi gelmiş. Adam tekrar konuşmaya başlamış :

– “Evet, artık arkadaşımın öldüğünden kesin olarak eminim. Şimdi ne yapmalıyım?

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
15 Mart 2019
27 Temmuz 2018
27 Ekim 2017
27 Ocak 2016
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.