DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

10 BİN BEBEK MAMASI GÖNDERİLDİ

10 BİN BEBEK MAMASI GÖNDERİLDİ

“Bebekler aç kalmasın” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası amacına ulaştı

10 BİN BEBEK MAMASI GÖNDERİLDİ

Kilis Valiliği’nin yazılı talebi üzerine Gölcük Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce “Bebekler aç kalmasın” sloganıyla başlatılan yardım toplama kampanyası neticesinde Suriye’nin ülkemiz kontrolünde bulunan Afrin, Azez ve Al-Bab bölgelerindeki kamplarda yaşayan bebeklere ulaştırılmak üzere yaklaşık değeri 70 Bin TL olan 10 Bin kutu bebek maması ilçemiz okullarında toplanarak bu sabah Anıtpark’ta düzenlenen tören ile gönderildi.

“Bebekler aç kalmasın”

Anıtpark’ta “Bebekler aç kalmasın” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasıyla toplanan bebek mamalarını göndermek üzere  düzenlenen törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Milli Eğitim Şube Müdürleri Naim Yüksel, Ahmet Şimşek ve Abdülhalik Köse, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Rotterdam İlkokulu Müdürü Güven Kaya, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

Afrin, Azez ve El-Bab bölgelerindeki kamplarda yaşayan bebeklere ulaştırılacak

Düzenlenen törende ilk sözü olan Rotterdam İlkokulu Müdürü Güven Kaya, Kilis Valiliği’nin yazılı talebi üzerine Gölcük Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce “Bebekler aç kalmasın ” sloganıyla başlatılan yardım toplama kampanyası neticesinde Suriye’nin ülkemiz kontrolünde bulunan Afrin, Azez ve El-Bab bölgelerindeki kamplarda yaşayan bebeklere ulaştırılmak üzere yaklaşık değeri 70.000 TL olan 10.000 kutu bebek maması ilçemiz okullarından toplanmış olup; Bugün burada yardımın gönderilmesi vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yardım çağrısına duyarsız kalmayan ve Gölcük’ümüzden savaşın zorluklarını yaşayan mazlum ve kardeş Suriye halkının ihtiyaçlarını gidermek üzere gönüllü olarak yardım toplanmasına katkıda bulunan öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Gülsuyu, “Bu kampanyaya vesile olan, katkıda bulunan tüm velilerimize, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum”

Ardından Müezzin Kayyum Recep Dayan tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Törende daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “ İnanın şu yağmurun altında ne söylesem diye düşündüm. Şu anda bu yağmurun altında bile yaşadığımızı düşününce bile kamplardaki o insanların yaşadığı ortamı, şartları inanın hayal bile etmekte zorlanıyorum. O yüzden böyle bir talep bize ulaştığı zaman arkadaşlarla istişare ettik. Kaymakamlık makamımıza sunduk ve destek verdiler ve netice itibariyle de biz okullarımızda tek bir ürün olarak bebeklere yönelik mama kampanyası başlattık. 10 Bin paket mama topladık. Değeri tam 70 Bin TL ve bugün burada inşallah Kilis’e doğru yola çıkacak. Oradan da kamplara ulaştığı zaman çocukların midesine yemek, gözüne ışık olarak döndüğü zaman inşallah bizde amacımıza ulaşmış olacağız. Bu kampanyaya vesile olan, katkıda bulunan tüm velilerimize, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yardım Tır’ı Dualarla yola çıktı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’nun konuşmasının ardından İlçe Müftüsü İlyas Öztel tarafından okunan duanın ardından çekilen toplu fotoğraf sonrası yardım Tır’ı yola çıktı.

 

 

YORUMLAR

  1. Neslihan söğütlü dedi ki:

    Hangi biriniz su Gölcük’te olan.garibanlari gördü hangi biriniz doğu Türklere yardımcı oldu hangi biriniz Yemen’e açlıktan ölürken bunları gördü yazikalr olsun ya başkada birsey demiyirm. Varsa yoksa Suriyeliler bu dünya sadece suriyelilerden ibaret değildir yetar artık diğer muslumanlarimiz diri diri yakiliyorlar oluyorlar Çinliler türk kardeşlerimize akıl almaz işkenceler yapıyorlar bunları görün artık görün ya bunlara yardım.edilsin artık