DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

2018 YILINDA 5 BİN 934 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

2018 YILINDA 5 BİN 934 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

İŞKUR Şube Müdürü Özdemir,

2018 YILINDA 5 BİN 934 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Gölcük Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Özdemir, 2018 yılı dönemini değerlendirdi. Özdemir, ‘Kurumumuza 2018 yılında iş başvurusu yapan kişi sayısı 25 bin 170, işverenlerden alınan açık iş sayısı ise 8 bin 2 oldu’ dedi.

‘İş arayan vatandaşlarımıza her zaman faydalı olmaya gayret edeceğiz’

İŞKUR Gölcük Şubesi Müdürü Mehmet Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kurumumuz, Gölcük’te hizmet vermeye başladığı ilk günden bu yana sorumlu olduğu ilçeler olan Gölcük, Başiskele ve Karamürsel’de, iş arayan vatandaşların iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla sıkı bir şekilde çalışıyor. İçinde bulunduğumuz 2018 yılında sorumlu olduğumuz ilçelerde vatandaşlarımıza iş bulmak amacıyla birçok işyerine ziyarette bulunduk, iş arayan vatandaşlarımıza bu işleri anlattık. Kurumumuza 2018 yılında iş başvurusu yapan kişi sayısı 25 bin 170, işverenlerden alınan açık iş sayısı ise 8 bin 2 oldu. İşe yerleştirme sayısı 5 bin 934 kişi olurken toplam işsiz sayısı ise 9 bin 782 kişi olarak kayıtlara geçti. İşsizlik ödeneği konusunda da şunları söyleyebiliriz: İşsizlik ödeneği alan kişi sayısı 1865 oldu. 2018 yılında işsizlik ödeneğine 6 bin 29 başvuru olurken bu başvuruların 4 bin 5’i reddedildi, 2 bin 24’ü ise kabul edildi. 2018 yılında kurumumuz, toplam 2 bin 457 işyerini ziyaret ederek işverenlerle görüşmeler yapıldı. İşyerlerine düzenlenen işbaşı eğitimi programı sayısı 170, meslek seçimi ve iş arama becerileri semineri verilen okul sayısı ise 150 oldu. Kurum olarak iş arayan vatandaşlarımıza her zaman faydalı olmaya gayret edeceğiz” dedi.

“İşverenlere tanıtım ve bilgilendirme yapılacaktır”

Müdür Özdemir son olarak, “4-5-6 Nisan 2019 tarihlerinde İnterteks Fuar alanında yapılacak “Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri” (KOİF 19) ile ilgili çalışmalar başlamış olup bu kapsamda işverenlere tanıtım ve bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca Milli İstihdam Seferberliği kapsamında istihdam teşvikleri, diğer programlar, işverenlere yapılan ziyaretler anlatılmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.