DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, Gazetecileri unutmadı BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ

CHP Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, Gazetecileri unutmadı  BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ

CHP Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, Gazetecileri unutmadı

BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Gazetecileri Simit Sarayı’nda ağırladı.

Dün sabah Gölcük Basın mensuplarını ağırlayan İsmet İşeri’ye CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve partililer katılım sağladı.

İşeri, ‘Sizler toplumun sesisiniz’

CHP Belediye Başkan adayı İsmet İşeri, kahvaltı programında yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bugün bir kahvaltı ortamında siz çalışan gazetecilerin önemli bir gününde birlikteyiz. Tabi bugünün özel bir gün olarak kutlanmasının bir gerekçesi vardır. Her önemli ve anlamlı günün bir geçmişi vardır.  1961 yılında Çalışan Gazetecilerin özlük ve haklarının iyileştirilmesi konusunda özgürce bağımsız haber yapabilmeleri için işsiz kaldıkları için kendileri bir gazete çıkartıyor. 1971 yılına kadar bu iş böyle oluyor. Sizler toplumun sesisiniz. Gazetecilerimiz gece gündüz vatandaşın aydınlanma ve bilgilendirme görevini yerine getiren, çok zor koşullarda görevini ifa eden çalışanlarından birisiniz. Tabi bu alanda bir takım özlük haklarınızdan ziyade bir takım düzenlemeler yapılıyor. Bunlar asla yeter ki değil. Zaman kavramı olmadan, hatta gecenin karanlığında yatağınızdan kalkıp haber yapan siz değerli gazetecilerimizi önemsiyoruz. İşimize gittiğimizde gazeteleri okuyoruz. Gazetelere değer veriyoruz. Sizlerle birlikte olmayı, sizlerin kalemi kırılmadan bağımsız bir şekilde haberlerinizi yapacak olmanızın hayalini kuruyoruz. Ülkemizde eleştiri yaptığın için haber yaptığı için 150 gazeteci içeride. İnşallah daha güzel bir gelecek sizleri bekler. Biz siyasilerin mücadelesi bu bağlamda. Siz gazetecilerin de bu bağlamda yapacağınız haberlerden ötürü kesinlikle gözaltı ya da tutuklanma gibi düşünceniz olmamanız gerekiyor. Ben bu bağlamda bir kez daha gününüz buruk dahi olsa kutlu olsun diyorum. Hepimiz bedel ödemeye hazırız. Geçmişte ecdadımız bedel ödediği için böylesine güzel bir ülkedeyiz. Gazeteciler topluma ışık olmalıdır’ dedi.

Gürel, ‘Özgür bağımız ve sağlıklı ortamda çalışmalarınızı sürdürmenizi diliyorum’

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘4 Ocak 1961’ede basın çalışanlarının özlük hakları ile alakalı yasanın 212. maddesinde geçen bugün Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak ilan edilmiş. 1971 yılına kadar da basın bayramı olarak kutlanmış. Gece gündüz demeden toplumu aydınlanmada görev alan siz değerli gazetecilerimizin bu özel gününü bende kutluyorum. Özgür bağımız ve sağlıklı ortamda çalışmalarınızı sürdürmenizi diliyorum’ dedi.

İşeri, ‘Her kesimden oy alacağız’

Seçim sürecini değerlendiren Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, ‘benim ilçe başkanı olmamda belediye başkanı olma gibi bir düşünceyle asla ilçe başkanı olamadım. Benim ismimin dışında başka biri olsa bu hissettiklerim asla değişmezdi. Bizler partimiz için çalışır, makam mevki peşinde koşmayız.  Ben her zaman partim için çalışırım.  Bu süreçte adaylığım konusunda çok fazla teveccüh oldu. Halkımızın olumlu tepkileri adaylığımı kaçınılmaz kıldı. Bende bu konuda çok fazla çalışmalar yaptım.  Ben bu çalışmaları yaptıktan sonra aday olmaya karar verdim. Ben kuvvetle muhtemel kazanacağımı umuyorum. Kazanacağım demek büyük iddia olur sonuçta iktidar ile yarışıyorum. Bizler herkesime dokunuyoruz. İnsanlar ben ark partiliyim demelerine rağmen oyum size diyenler fazla. Her kesimden oy alacağımı düşünüyorum. Sonuçta bu bir seçim, eğer vatandaşın duyguları düşünceleri sandığa yansırsa kazanabileceğimi umuyorum’ dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.