DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Giresunlular birlik ve beraberlik gecesine yoğun katılım sağladı Kongre Sarayına Sığmadılar

Giresunlular birlik ve beraberlik gecesine yoğun katılım sağladı  Kongre Sarayına Sığmadılar

Giresunlular birlik ve beraberlik gecesine yoğun katılım sağladı

KONGRE SARAYINA SIĞMADILAR

Gölcük Giresunlular Derneği birlik ve beraberliklerini arttırmak adına bu yıl ikincisini düzenlediği kaynaşma gecesi Kongre Sarayı’nda  yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Adeta Kongre Sarayı’na sığmayıp taşan Giresunlular birlik ve beraberliklerinin ne kadar sağlam olduğunu bu gecede de göstermiş oldular. .

Katılım çok yoğun oldu

Gölcük Giresunlular Derneğinin düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik gecesine AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer, CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, Siyasi Parti temsilcileri, Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Olgun Kandemir ve yönetimi, GİRİP Başkanı Kemal Tokmak ve yönetimi, İstanbul Giresunlular Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresunlu İş İnsanları ve Gölcük’te yaşayan Giresunlu hemşehriler katılım sağladı

Başkan adayları masaları tek tek dolaştı

31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer ve CHP Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri Gölcük Giresunlular Derneği’nin düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik gecesinde masaları tek tek gezerek kendilerini tanıttılar.

Dede, “ Gölcük ilçesinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz”

Gölcük Giresunlular Derneği’nin düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik gecesi Gölcük Giresunlular Derneği Yönetiminin sahneye çıkması ile başladı. Sahneye en son çıkan Dernek Başkanı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasına başlamadan önce Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı Şinasi Dede Birlik ve Beraberlik gecesine katılan konukları selamladı ve konuşmasında, “Gölcük Giresunlular Sosyal ve Kültür Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 2’nci birlik ve beraberlik gecesine hoş geldiniz. Sizleri şahsım, derneğimiz ve Giresun’umuz adına en kalbi duygularımla selamlıyorum. Burada aramızda bulunan ve ekranları başında bizleri izleyen çok kıymetli Giresun ve Kocaelili hemşerilerim, bizler başta Kocaeli olmak üzere, bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğumuz Gölcük ilçemizde katma değer yaratmak, var olan potansiyel enerjimizi hep birlikte geleceğe taşımak amacıyla bugün gönül birliği yaparak buradayız. Her zaman bir ferdi olmaktan büyük onur ve gurur duyduğumuz Gölcük’ümüzde bu kadar yoğun bir potansiyele sahip olmamıza rağmen, Gölcük’ümüzün ticaretinde, sanayisinde, özel sektöründe ve kamu kurum ve kuruluşlarında ilçemize katma değer kattığımız halde bizlere külfette yüklenilen sorumluluk kadar nimette pay verilmediğini hep birlikte maalesef üzülerek görmekteyiz. Biz yönetim kurulu olarak sizlerin temsili için sizlerden aldığımız tam destek ve güven ile geleceğe daha emin ve kararlı adımlar ile yürüme azim ve kararlılığındayız yeter ki sizler, her zaman ve şimdi de olduğu gibi bizlerin yanında ve desteğinde olun Allah’ın izni ile başaramayacağımız hiçbir görev, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel kalmayacaktır. Tüm misafirlerimizi, sevgili hemşerilerimizi ve ekranları başında bizleri izleyen tüm hemşerilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Ellibeş, “Dernek Başkanımız Sayın Şinasi Dede’ye ve tüm yönetimini böyle güzel geceye imza attıkları için tebrik ediyorum”

Ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konukları selamladıktan sonra konuşmasında, “ Bu kardeşiniz 41 yıldır Gölcük Belediyesi’nde sorumluk aldı, farklı konumlarda görevler ifa ettim, 15 yıldır da sizlerin teveccühü ve desteğiyle Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Gölcük’ün nasıl bir mozaik olduğunu, Gölcük’ü Gölcük yapan değerlerin nelerden oluştuğunu en iyi bilen arkadaşınızım. Gölcük Türkiye’nin her bir köşesinden, her bir bölgesinden farklı kültürler ile gelen insanları yerleştiği, yaşadığı ve geldiğinde de kendi bölgesinin örfünü, ananesini, geleneklerini, folklorunu, yemeğini yani kendisini var eden her değerini buraya getirip yaşattığı  bir şehir.  İşte Gölcük Giresunlular  Derneği bunu en güzel başaran derneklerden biri. Bu akşam burada da bunu ispatlamış oldular. Ben bir kez daha başta Dernek Başkanımız Sayın Şinasi Dede’ye ve tüm yönetimini böyle güzel geceye imza attıkları için tebrik ediyorum. Bildiğiniz gibi ben 31 Mart akşamı görevimi yeni belediye başkanına devredeceğim ama yine sizlerin arasında, sizler ile beraber, sizin evladınız kardeşiniz olarak yaşayacağım. Birlik ve beraberliğimiz devam edecektir. Hepinize iyi eğenceler diliyorum” dedi.

Emiroğlu, “Bizler Topal Osman’ın torunlarıyız”

Ardından duygu ve düşüncelerini söylemek için İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu kürsüye çıktı. Gelen konukları selamladıktan sonra Kaymakam Emiroğlu, “ Sevgili hemşehrilerim ben Gölcük Giresunlular Derneği ile 10 yıl önce tanıştım. O zamanlar Sakarya Kaynarca Kaymakamıydım. Sağ olsunlar beni bir kardeşleri olarak gördüler ve o zamandan beri aranızda bulunuyorum. Burada birlik ve beraberliğimiz hissediyoruz. Doğduğumuz yeri hissediyoruz. O güç ve enerjiyle doyduğumuz yere, Kocaeli’ye, Gölcük’e, İzmit’e insanlara hizmet ediyoruz, katma değer katıyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde daha aktif olarak aranızda olacağım. Bizler Topal Osman’ın torunlarıyız. Ben başta Topal Osman ve onun Çepni silah arkadaşları, Topal Osman’ın gölge gibi takip ederek koruduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Böyle bir geceyi düzenlediği için dernek başkanımıza ve tüm yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Altıntaş, “Biz doğduğumuz yerin kültürünü yaşadığımız yere taşımak zorundayız”

Ardından duygu ve düşüncelerini söylemek için Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş kürsüye çıktı. Gelen konukları selamladıktan sonra Kaymakam Altıntaş, “ Bugün Gölcük Giresunlular Derneğimiz olarak bir önceki sene yaptığı gibi çok güzel bir geceye imza attılar. Ben Başkana, yönetimine ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu akşam burada sadece Gölcük’te değil Marmara Bölgesi’nde yaşayan Giresunlular katılarak bizleri şereflendirdiler. Biliyorsunuz Gölcük bir zenginlik ve Gölcük’te huzur var, güven var, birlik ve beraberlik var. Bu birliktelik, dostluk, dayanışma ve paylaşma aynı masayı paylaşmak çok önemli. Gölcük’te yaşayan insanlar her zaman birbirlerini seviyor, koruyor ve birbirleri ile dayanışma içerisindeler. Sivil toplum örgütlerimizde bu dayanışmanın aynı zamanda önemli parçalarıdır.  Bir de Giresun tarihine baktığımız zaman Anadolu’nun Türkleşmesi Osmanlının gelişmesi, bir de Cumhuriyetin kurulmasında ve gelişmesinde büyük fedakar evlatlar yetiştiren kahramanlar yetiştiren bir yöredir. Sizler Osmanlının büyümesine ve Cumhuriyetin kurulmasına büyük fedakârlıklar vermiş olan bir yurdun mensuplarısınız. Sizleri de tebrik ediyorum. Bu güzel etkinliği düzenleyen başta dernek başkanımız olmak üzere emeği geçen katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum eğlenceniz hayırlı olsun” dedi.

Şeker, “Gerçekten güzel bir ülkede, güzel kentte ve güzel bir ilçede yaşıyoruz”

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında, “ Dernekler önemli, özellikle böyle belki de Türkiye’nin en zengin kenti olan, hem ekonomik olarak hem kültür olarak en zengin kenti olan  Kocaeli’de örnek faaliyetler gerçekten çok önemli. Türkiye’nin 80 vilayetinin örfünü adetini, geleneklerini, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgisini yani Türkiye’nin 80 vilayetinde ne varsa onların hepsi Kocaeli’de yaşanıyor.   Özellikle hemşeri dernekleri, dernek başkanları ve yönetimleriyle bu gelenekleri yaşatılması ve bu kentte yaşayan diğer insanlara tanıtılması konusunda emekleri var, kendilerine çok teşekkür ediyorum.  Gerçekten güzel bir ülkede, güzel kentte ve güzel bir ilçede yaşıyoruz. Bunların kıymetini bilmek lazım. Gölcük’ümüzün kıymetini bilmeliyiz. Kocaeli’mizin kıymetini bilmeliyiz. Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Dolayısıyla hangi görevde olursak olalım, hangi STK’da görev yaparsak yapalım öncelikle bulunduğumuz ilçeden başlamak üzere ilimizin gelişmesi için hepimizin üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmak zorundayız. Bu cennet vatanın her bir karesi  şehit kanlarıyla bulanarak bizlere emanet edildi. İşte bu emanete bizler sahip çıkmak zorundayız. Bizler siyasetçi olarak, sizler STK olarak ve sizlerde vatandaşlar olarak hep birlikte sahip çıkacağız. Ben bu anlamda derneklerimizin çalışmalarını gerçekten tebrik ediyorum. Giresunlu hemşehrilerimiz elini taşın altına koymuş ve böyle bir gece organize etmiş. Başta dernek başkanımız olmak üzere tüm yönetimini tebrik ediyorum” dedi.

Giresunlular yöresel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde eğlendiler

Konuşmaların ardından Gölcük Giresunlular Derneği tarafından hazırlanan hediye ve plaketler Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başta olmak üzere katılım sağlayan protokol üyelerine ve Giresunlu İş İnsanlarına Gölcük Giresunlular Dernek üyeleri tarafından takdim edildi.  Hediye takdiminin ardından Giresunlu sanatçı Metin Durmuş’un sahneye çıkması ile birlikte gecenin eğlence kısmı başlamış oldu. Kemençe eşliğinde Giresun’un ve Karadeniz’in şarkıları eşliğinde Giresunlular horon teperek gece boyunca eğlendi. Metin Durmuş’tan sonra Ebru Kasapoğlu, Hamit Çiçek ve Aslıhan Çiçek’in söylediği şarkılar ile gece boyunca Giresunluları coşturdu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.