DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Türk Metal Sendikası’ndan Sanayi Camii’ne,  1 MİLYON TL BAĞIŞ

Türk Metal Sendikası’ndan Sanayi Camii’ne,   1 MİLYON TL BAĞIŞ

Türk Metal Sendikası’ndan Sanayi Camii’ne,

 1 MİLYON TL BAĞIŞ

2019 yılının ilk Belediye Meclis toplantısı, geçtiğimiz gün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi olan, Yeni Sanayi Sitesi’ne yapılacak olan Cami’ye, Türk Metal Sendikası’nın 1 Milyon TL’lik bağışı oldu.

Denetim Komisyonu belli oldu

2019 yılının ilk Gölcük Belediyesi Meclis toplantısı, geçtiğimiz gün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığı’nda, Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yeni yılın ilk meclisi 11 maddelik gündem maddesinden oluştu. Gündemin ilk maddesi 2019 yılı Denetim Komisyonu seçimi oldu. AK Partili Berna Abiş, Hilmiye Gövez ve Hüseyin Gencer ile CHP’li Yonca Yılmaz ve Muharrem Aydın’dan oluşan Denetim Komisyonu, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Türk Metal Sendikası’ndan örnek destek

Gündemin en önemli maddelerinden birisi ise Yeni Sanayi Sitesi içine yapılacak olan Cami’nin, Yeni Sanayi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği oluşturulması oldu. Başkan Ellibeş, bu derneğin geçici başkanlığını Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş’ın yapacağını ifade etti. Caminin yapımı hakkında bilgiler veren Başkan Ellibeş, Ford İşçilerinin de yararlanacağı Cami’nin inşaatı için, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nin 3 taksitte (250 Bin, 500 Bin ve 250 Bin) toplam 1 Milyon TL’lik bağışta bulunduğunun altını çizdi. Türk Metal Sendikası’nın da destek vereceği cami inşaatının yapım işi Belediye Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Ellibeş, ‘Birlikte başardık’

Meclis toplantısında konuşma yapan Başkan Ellibeş, “Bu meclis ve bizler gerçekten, tarihe geçecek devrim yaptık. Çok zor bir projenin altına imzamızı atarak işimizi yaptık. Bu kararı inanın her meclis alamazdı. Aslında işimizi kolaylaştıran konu ise Yeni Sanayi Çarşımızın yerinin en güzel yerde olması ve 18 ay kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Bugünde transferler başladı. Gerçekten esnaflarımız çok ama çok heyecanlıdırlar. Aynı zamanda çokta mutludurlar. Çünkü kışın çamuru yazın tozu bulunmayan bir yeni sanayimiz var. Eski sanayinin tahliye edilen yerleri ise kepçemiz tarafından yıkımını başlattık. Tabi ki daha taşınamayan esnaflarımız var. Bunlar için zaten söz vermiştik. Kolaylık sağlamak için 10 ve 15 gün süre istediler. Bizde bu süreye evet dedik. Kısa bir süre içerisinde eski sanayimiz boşaldığında ilk kazmamızı vuracağız. Karşılıklı samimiyet içinde birbirimize yardımcı olarak, en kısa zamanda eski sanayi çarşısını boşaltmayı umuyoruz’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.