DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bayram, ‘’Kongre Merkezi için erken bitirme sözü aldık’’

Bayram, ‘’Kongre Merkezi için erken bitirme sözü aldık’’

Genel Sekreter İlhan Bayram, yapımı hızlı bir şekilde devam eden Kongre Merkezi inşasında incelemelerde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğu Marmara’nın en büyük kongre merkezini Seka Park alanında inşa ediyor. Eski Mannesman Boru Fabrikası alanında inşa edilen Kocaeli Kültür ve Kongre Merkezi inşaatında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, kısa sürede bitmesi planlanan Kocaeli Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

BAYRAM KONGRE MERKEZİNDE

Toplamda 36 dönüm alan üzerinde inşa edilen Kocaeli Kongre Merkezi inceleyen Genel Sekreter Bayram’a, Genel Sekreter Yardımcısı Alaeddin Alkaç, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Ihlamur ve firma yetkilileri eşlik etti.

BELİRLENEN TARİH ÖNCESİ BİTEBİLİR

Kongre merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Bayram; “Kocaeli Kongre Merkezimiz tüm etkinlikler için çekim merkezi olacak. İnşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ediyor. Kongre merkezinin şuan gözüken yüzde 61’i tamamlandı. Çalışmalar bu şekilde devam ederse yetkili firmadan projenin belirlenen tarih öncesinde bitirileceğinin sözünü aldık” ifadesini kullandı.

DOĞU MARMARA’NIN EN MODERN KONGRE MERKEZİ

Seka Park’ın önemli bir eksiğinin Kongre Merkezi ile tamamlanacağını ifade eden Genel Sekreter Bayram; “Kongre merkezimiz tarihe ışık tutacak, kültürel ve sanatsal projelerin hayat bulacağı bir kongre merkezi olacak. Bunun yanında Doğu Marmara’nın en önemli kongre merkezi haline gelecek. Tüm donanımıyla Kocaeli’nin ihtiyaçlarına karşılık verecek olan kongre merkezi, kültürel etkinliklerin çekim merkezi olacak” dedi.

36 DÖNÜMLÜK KONGRE MERKEZİ

Toplamda 36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan oluşuyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare. Büyük kongre salonu bu bloklarda yer alacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare olurken inşaat alanı 4 bin metrekare. Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak.

3 BLOKTA ÇALIŞMA

Kocaeli Kongre Merkezi, A,B ve C olarak adlandırılan üç bloğunda uygulamalar sürüyor. İç iskele montajı tamamlanan oditoryumun dışında havalandırma imalatları yapılıyor. B blokta da çelik dairesel merdiven koyma ve kazan dairesi kaba sıva imalatı hızla devam ediyor. A blokta ise sahne arkası olacak alanlar şekillenmeye başlarken dış cephe doğrama imalatları ve cam montajı devam ediyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.