DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Döşeme Köyü (Nüzhetiye) bebekleri Yalı Evleri’nde satışa çıkartıldı BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Döşeme Köyü (Nüzhetiye) bebekleri Yalı Evleri’nde satışa çıkartıldı  BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Döşeme Köyü (Nüzhetiye) bebekleri Yalı Evleri’nde satışa çıkartıldı

BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Gölcük Kent Konseyi El Sanatları Çalışma Grubu, ilçemizde önemli bir çalışmayı hayata geçirerek, el emekleriyle yaptıkları Döşeme Köyü (Nüzhetiye) bebeklerini Değirmendere Yalı Evleri’nde satışa çıkarttı.

Bebekler  el emekleriyle hayat buluyor

İlçemizde başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Gölcük Kent Konseyi El Sanatları Çalışma Grubu el emekleriyle hayata geçirdikleri Döşeme Köyü (Nüzhetiye) Bebeklerini Değirmendere Yalı Evleri’nde satışa çıkartarak, ilçemizin tanınmasına önemli katkı sağlab ve yoğun el emeği ile hayat bulan Döşeme Köyü (Nüzhetiye) Bebeklerini Kent Konseyi El Sanatları Çalışma Grubu Eğitmeni Naz Camkıran ve grup üyeleri tarafından yapılıyor. Camkıran, “Bebeklerin tümü el emeği ile yapılıyor ve giydikleri ürünler de el emeği işlerden yapılmakta. Yani büyük bir emek, Nüzhetiye bebeklerinde görülebiliyor. Nüzhetiye bebekleri, tamamen el emeği ile yapılıyor. A’dan Z’ye her şey el ile yapılmakta. Bebeklerin üzerindeki giysiler, kanaviçe olarak yapılmakta. Bebekler, ciddi bir oranda yapıldı ve Değirmendere Yalı Evleri’nde hediyelik eşya olarak satışa çıkarıldı. Ekibimiz tamamen gönüllü olarak çalışıyor. Gölcük’ün sanat noktasında bir yere gelmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Bebeklerimiz, yapıldıktan sonra platforma da konuldu ve ortaya oldukça güzel bir görüntü çıktı. Ben tüm ekibim adına, bizlere bu fırsatı veren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  1. Reyyan dedi ki:

    Döşeme köyün milli giysisi ise katkısı o koye olmali ,boyle hırsızlık olmaz….