DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Kuyumcular Dernek Başkanı Naim Gürel altın piyasasını değerlendirdi “ALTIN YATIRIMCI İÇİN EN GÜVENİLİR LİMANDIR”

Gölcük Kuyumcular Dernek Başkanı Naim Gürel altın piyasasını değerlendirdi  “ALTIN YATIRIMCI İÇİN EN GÜVENİLİR LİMANDIR”

Gölcük Kuyumcular Dernek Başkanı Naim Gürel altın piyasasını değerlendirdi

“ALTIN YATIRIMCI İÇİN EN GÜVENİLİR LİMANDIR”

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı ve Gürel Kuyumcusu’nun sahibi Naim Gürel altın piyasasındaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, “Altın yatırımcı için en güvenilir limandır” dedi.

Gürel, “Kısa vade için ne dolar ne de altın tavsiye edilmez”

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı ve aynı zamanda Gürel Kuyumcusu’nun sahibi Naim Gürel, altın piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamada Başkan Gürel, “ Dolar’ın bir miktar düşmesi ve ONS’un biraz yükselmesiyle altın normla seviyede seyrediyor. Fakat bu durum olası bir dolar yükselişinde aniden değişebilir. Ama biz her zaman dediğimiz gibi uzun vadede altın her zaman karlıdır. Biz bunu her zaman ısrarla söylüyoruz. Bana göre halkımızın tasarruf amaçlı altına yönelmesi şu anda en doğru hareket olur.  Tüm dünyada şu anda altının dolardan daha iyi durumda olduğunu görebiliriz. Bu nedenle tavsiyem odur ki şu geçiş süreci içerisinde altında kalmaları bence daha isabetli bir karar olur. Şu anda bakıldığı zaman altında da dolarda da bir düşüş yaşandı. Fakat bize soracak olursanız dolar altına oranla daha çok düştü. Dolar 7.800 bantlarından 5.200 bantlarına düştü. Tabi bununla birlikte altında düştü ama orantıya burduğun zaman altın daha az düştü. Bu nedenle her zaman dediğimiz gibi altın her zaman yatırımcının en güvenilir limanı olmuştur. Tabi kısa vade için ne dolar nede altın tavsiye edilmez. En az 3 ay ve fazlası için altına yatırım yapılmasını tavsiye ederiz. Bakıldığı zaman yılsonu hesaplarında her yıllık baza bakıldığı zaman altını daha iyi geçen şu anda hiçbir yatırım yok” dedi.

Altın fiyatlarında son durum;

22 ayar (Alış) 196 Lira (Satış) 214 Lira

Eski Çeyrek (Alış) 346 Lira (Satış) 364 Lira

Yeni Çeyrek (Alış) 351 Lira (Satış) 369 Lira

Yarım altın (Alış) 702 Lira (Satış) 738 Lira

Cumhuriyet (Alış) 1435 Lira (Satış) 1495 Lira

Bir ay öncesine kadar gramı 90 liradan satılan altın fiyatı adeta durmak bilmiyor. Gramı 101 lira 50 kuruştan satılan altın gramının önümüzdeki aylarda rekor seviyeye ulaşması tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.