DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Seyyar Satıcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezak Tuncer TANZİM SATIŞINA SICAK BAKMIYORUZ

Gölcük Seyyar Satıcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezak Tuncer  TANZİM SATIŞINA SICAK BAKMIYORUZ

Gölcük Seyyar Satıcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezak Tuncer

TANZİM SATIŞINA SICAK BAKMIYORUZ

Gölcük Seyyar Satıcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezak Tuncer sebze meyve fiyatlarını düşürme adına devletin başlatmış olduğu Tanzim Satış projesi hakkında düşüncelerini dile getirerek, “Devletin tanzim adı altında halkımıza ucuz sebze meyve sunma girişimi başta biz pazarcı esnafı olmak üzere manavları da zor duruma sokmuştur. Tanzim satış işinin çok sürdürülmesinden yana değiliz” dedi.

Tuncer, “Fiyat artışları üretim ile alakalıdır”

Ülkemizde özellikle son aylarda sebze meyve fiyatlarının aşırı yükselmesinin önüne geçmek adı altında devletin başlatmış olduğu tanzim satış projesinin başta pazarcı esnafı olmak üzere manavları da zor duruma soktuğunu ifade eden Gölcük Seyyar Satıcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezak Tuncer, Tanzim satış hakkında yaptığı açıklamada, “Her yıl mevsimsel olarak  bazı ürünlerde zaten fiyat artışı oluyor. Bu yıl bu artış biraz daha fazla olunca  sanki bunun müsebbibi biz pazarcılarmışız gibi lanse edilmesi bizleri üzmüştür. Fiyat artışları üretim ile alakalıdır. Eğer az üretilmiş ise dolayısı ile fiyatlar kendiliğinden artmış olur. Buna bir de afet eklenirse o zaman iyice fiyat yükselir. Bu dönem Antalya’da olan fırtına ve hortum seralara ciddi manada zarar verdi. Üretici zarar gördü. Böylece az miktarda çıkan ürün piyasaya yüksek sunuldu. Bu da maliyet ile alakalıdır” dedi.

“Eğer pazarcılar olmazsa sebze meyveyi halkımız çok daha pahalı alacaklar”

Tuncer sözlerinin devamında, “Devletimizin buna el atması gerekir. Tanzim kurarak; sanki pazarcılar fiyatları yükseltiyormuş gibi halkımızın kafasını karıştırmak boşuna çabadır. Eğer pazarcılar olmazsa sebze meyveyi halkımız çok daha pahalı alacaklar. Biz üretici ile tüketici arasında dengeyi kuran bir toplumsal örgütüz. Adeta fiyat endeksinde sibop vazifesi görüyoruz. Bu vazifeyi yaparken de yükün  bizde ne kadar fazla olduğu aşikardır. Her fırsatta bir günah keçisi bulunması gerekiyorsa pazarcı ön plana alınıyor. Bizler artık seçim malzemesi olmaktan kurtulmak istiyoruz. Memleketimizi sevdiğimiz kadar halkımızı da seviyoruz. Devlet denetleme işini elbette yapacaktır. Ama pazarcılığı da biz yapalım lütfen…! Tanzim satış işinin çok sürdürülmesinden yana değiliz. Bir an önce buna son verilmeli ve diğer illerde başlatılmamalıdır. Zor günler geçiren esnafımız bu ve bunun üstünü kaldıramaz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.