DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Tersane İlkokulu’nda YAYA ÖNCELİĞİNE FARKINDALIK YARATILDI

Gölcük Tersane İlkokulu’nda  YAYA ÖNCELİĞİNE FARKINDALIK YARATILDI

Gölcük Tersane İlkokulu’nda

YAYA ÖNCELİĞİNE FARKINDALIK YARATILDI

Geçtiğimiz gün ülke genelinde de yapılan Yaya Önceliği Farkındalık Çalışması kapsamında Gölcük Tersane İlkokulu’nda farklı bir çalışma yapıldı.

Bütün okul şarkıyı hep bir ağızdan söyledi

Türkiye genelinde 6 Şubat’ta yaya geçidi uygulaması yapılmıştı. İlçemizde de yapılan bu uygulama kapsamında kurallara uymayan bazı sürücüleri ceza kesildi. Geçtiğimiz gün aynı zamanda Gölcük Tersane İlkokulu’nda yaya önceliğine farkındalığı arttırmak amaçlı okul genelinde ‘Yaya Man’ karakteri tasarım yarışması yapıldı. Her sınıf tasarladığı çalışmaları, okul bahçesine çizilen temsili yaya geçidinden geçerek sergiledi. Ayrıca projeye şarkı da yazıldı. Bütün okul şarkıyı hep bir ağızdan söyledi.

Yaman, “Gayet eğlenceli bir uygulama oldu”

Tersane İlkokulu Müdür Yardımcısı Emine Yaman yapılan etkinlik sonrasında açıklamalarda bulundu. Yaman yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Tüm Türkiye’de uygulanan bu uygulama sayesinde umarım araç sürücüleri yayalara karşı daha duyarlı olurlar. İçişleri Bakanlığı’nın başlatmış olduğu bu uygulama gerçekten farkındalık yaratabilir diye düşünüyorum. Bugün de okulumuzda ‘Yaya Man’ karakteri adı altında tasarım yarışması yaptık. Gayet eğlenceli bir uygulama oldu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.