DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Ziraat Odası 5. Olağan Kongresini gerçekleştirdi BEKİR ÇANAKÇI YENİDEN BAŞKAN

Gölcük Ziraat Odası 5. Olağan Kongresini gerçekleştirdi  BEKİR ÇANAKÇI YENİDEN BAŞKAN

Gölcük Ziraat Odası 5. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

BEKİR ÇANAKÇI YENİDEN BAŞKAN

Gölcük Ziraat Odası 5. Olağan Kongresini Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirdi. Kongrede tek aday olan mevcut Başkan Bekir Çanakçı yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

 Katılım oldukça yoğun oldu

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirilen Olağan Kongreye AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Cumhur İttifakı AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer, CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, Millet İttifakı CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, SP Gölcük Belediye Başkan Adayı Nihat Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri, THK Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, Muhtarlar, Diğer İlçe Ziraat Odaları Başkanları, Gölcük Ziraat Odası üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Mustafa Cintaş yaptı

Kongrede ilk Divan oluşturuldu. Gölcük Ziraat Odası 5. Olağan Kongresinin Divan başkanlığına THK Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, Başkan Yardımcısı ve Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, üye olarakta Derince Ziraat Odası Başkanı İsmail Demir ve Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin seçildi.Divanın oluşturulmasının ardından kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Çanakçı, “Çiftçiler olarak geçmiş yılları arıyoruz ve çok zor günler geçiriyoruz”

Kongrede ilk söz alan Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı konuşmasında, “Yapacağımız kongremizin odamıza, Gölcük’e, Kocaeli’ye hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Zor bir süreçten geçen ülkemize Allah yardımını esirgemesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. 31 Mart’ta yapılacak belediye başkanlığı seçimlerini olaysız bir şekilde huzurlu bir ortamda tamamlanmasını nasip etsin. Şimdiden seçilecek başkanımızı tebrik eder, başarılar dileriz. Değerli arkadaşlar çiftçiler olarak geçmiş yılları arıyoruz ve çok zor günler geçiriyoruz. Girdi fiyatları her yıl büyük oranda artış sağlamaktadır. Uzunca bir süredir istikrar alamamaktayız. Meyvecilik, sebzecilik, hayvancılık ve tarımın tüm kesimleri zarar etmektedir. Gübre fiyatları 2016 yılında tonu bin lira iken 2018 yılında 2 bin 900 liraya yükseldi. Yine aynı şekilde 2016 yılında 42 lira olan yem fiyatları 2018 yılında 82 liraya yükseldi.
İlaç fiyatları 2016 ile 2018 yılları arasında %60 yükselmiştir. Bahçede, tarlada toptan olarak satılan ürünler, pazarlarda ve özellikle marketlerde 4- 5 katına satılmaktadır” dedi.

 

 

Belediye Başkan Adayları konuşmalarını gerçekleştirdi

Başkan Çanakçı’dan sonra söz alan SP Gölcük Belediye Başkanı Nihat Yıldız, CHP Gölcük Belediye Başkanı Adayı İsmet İşeri ve AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı’ya hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gölcük’te de tarımın desteklenmesi, tarım arazilerinin korunması ve çiftçilerin desteklenmesi konusunda konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Faaliyet raporu, 4 yıllık gelir- gider tablosu okundu

Gölcük Belediye Başkan Adaylarının konuşmalarının ardından  faaliyet raporu, 4 yıllık gelir- gider tablosu okundu ve müzakere yapıldıktan sonra oda meclisi ve yönetim kurulu tarafından ibra edildi. Ardından 2019- 2022 tahmini bütçe okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Oy kullanımının ardından Bekir Çanakçı yeniden başkan seçildi

Konuşmaların ve raporların okunmasının ardından oylamaya geçildi. Yüksek Seçim Kurulu’nun gözetiminde yapılan oy kullanımının ardından Bekir Çanakçı yeniden başkan seçildi.

 

Gölcük Ziraat Odası Asil Meclis Üyesi listesi

Bekir Çanakçı, Müzeher Değer, Osman Fidan, Seyfi Genç, Erdoğan Şahin,  Sadık Ay, Halil İbrahim İkiz, Sayit Kanpara, Dursun Ulutaş, Kürşat Sönmez, Mustafa Akyıldız, Hüseyin Yiğit, Mehmet Gür, Yusuf Yüksel, Cemal Şen, Halit Özler, Ekrem Sarı, Medar Erkan, Mesrur Keskin, Fatih Saral, Alaettin Tuna

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.