DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te 2018 yılında 6 işçi hayatını kaybetti

Gölcük’te 2018 yılında 6 işçi hayatını kaybetti

 

Gölcük’te 2018 yılında 6 işçi hayatını kaybetti

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) yaptıkları açıklamayla 2018 yılında Kocaeli’de iş kazalarında 81 işçinin hayatını kaybettiğini, Gölcük’te 6 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini belirtti.

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Belediye İş Hanı önünde Kocaeli ve Türkiye genelinde iş kazaları sebebiyle hayatını kaybeden işçilerin sayısı konusunda açıklama yaptı. Verilere göre 2018 yılında Kocaeli’de 81 işçi, iş kazaları sebebiyle hayatını kaybetti. Güzel; “Yüzde 83’ünü ulusal ve yerel basından; yüzde 17’sini ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve sendikalardan öğrendiğimiz bilgilere dayanarak tespit ettiğimiz kadarıyla 2018 yılında en az 1923 işçi yaşamını yitirdi. En az 81 işçi de Kocaeli’de yaşamını yitirdi. Sadece son 5 yıl içinde ilimizde en az 360 insanımızı iş cinayetlerine kurban verdik. 2018 yılında ülke genelinde iş cinayetlerinde en fazla ölümün yaşandığı ikinci il Kocaeli olmuştur. İlimizde en fazla ölüm, 17 kişinin öldüğü Gebze’de meydana gelmiştir. İzmit’te 12, Darıca’da 9, Derince’de 8 Kartepe’de7, Gölcük ve Körfez’de 6, Başiskele, Çayırova, Dilovası ve Hereke’de 3, Kandıra ve Karamürsel’de 2 ölüm meydana gelmiştir” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.