DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Millet İttifakı Adaylarından Gölcük Kent Konseyi’ne ziyaret

Millet İttifakı Adaylarından Gölcük Kent Konseyi’ne ziyaret

Millet İttifakı Adaylarından Gölcük Kent Konseyi’ne ziyaret

Ülkemizde 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler kapsamında Belediye Başkan adaylarının saha çalışmaları devam ediyor.  Millet İttifakı İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman ve CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, Gölcük Kent Konseyi’ni ziyaret etti.

Gölcük Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri hazır bulunurken Millet İttifakı İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman,  CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri,  Belediye Meclis üyesi aday adayları ve katılım sağladı.

 

Şentürk,“Gölcük, demokrasi kültürü yüksek bir kent”

 

Gerçekleşen ziyarette ilk sözü alan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Gölcük Kent Konseyi olarak gerçekten sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kent Konseyi, kentin hakkını ve hukukunun korunması, kent kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, kentin her alanında problemlerinin tespiti ve sorunlarının çözülmesi üzerine kurulmuş bir yasal kurumdur. Bünyesinde merkezi ve yerel yönetimleri, sivil toplum örgütlerini, siyasi parti temsilcilerini barındıran bir oluşumdur. Gölcük, demokrasi kültürü yüksek bir kent. Seçimlerde her zaman örnek olmuştur. Bu yola çıkan değerli başkanımıza da başarılar diliyoruz. Hepimiz Gölcük’e hizmet adına yarışıyoruz. Güzel ve kaliteli insanların olduğu bir ilçe, her zaman güzeli hak ediyor. Umarım güzel bir seçim dönemi yaşarız. Sonuçta ortak paydamız Gölcük. Hepimiz Gölcük için, Gölcük’e hizmet adına yarışıyoruz. Bu anlamda Gölcük’ün şanslı bir yer olduğunu düşünüyorum.Gölcük’ün tarihi, kültürü, engellileri dahil olmak üzere birçok alanda çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Umarım gelecek dönemde de bu konulmuş olan çıta daha yükseklere konur” dedi.

İşeri, “Gölcük’ü birlikte yöneteceğiz ve birlikte karar alacağız”

CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, “Bizi böylesine güzel bir ortamda ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Kent Konseyi, birçok kamu kurum niteliğindeki oda temsilcilerinin, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı, katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden biri. Deprem sonrasında yeniden yapılanan kentin daha vizyonel bir bakışla, daha yaşanabilir bir donanma kenti konusunda muhakkak ki önemli çalışmaları oldu. Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, aynı zamanda sağlıklı kentler birliğinin bir üyesi. Başarılı çalışmalara imza atıyor. Bizler düşünce itibariyle katılımcı demokrasiye inanan kişiler olarak tüm sivil toplum kuruluşları ve özellikle Kent Konseyi’nin, bizim olmazsa olmazımız olacağını belirtmek isterim. İlçemizdeki her bir sivil toplum örgütünün yönetimde söz hakkının olacağını ifade ediyoruz. Gölcük’ü birlikte yöneteceğiz ve birlikte karar alacağız. İlçemizi daha yaşanabilir bir yer yapmak için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağız” dedi.

Kaman, “Gölcük varsa Kocaeli vardır”

İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, “Kentin hakkını, hukukunu korumak ve kentin büyümesini temin etmek, kent konseyinin bir görevi. Kentin ebeveynleri olarak da kent konseyini tanımlayabiliriz. Bu ekibin üyeleri, bu noktalara belli kademelerden geçen, belli vizyona sahip kişilerden oluşuyor. Gölcük’ü daha iyi ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi bizler de arzu ediyoruz. Gittiğimiz her yerde talepleri alıyoruz. Gölcük’te eskiden çok sayıda sinema vardı ama şimdi sinema yok sözünü sürekli duyuyoruz. Allah nasip eder ve görevi alırsam Gölcük’te İsmet başkanımla birlikte Gölcük için tüm gayretimizle bir kent inşa edeceğiz. Daha yaşanabilir ve mutlu bir kent olması için Gölcük’ün üzerine titreyeceğiz. Gölcük varsa Kocaeli vardır. Gölcük’ü insan odaklı bir hizmet gören ilçe haline getirmek istiyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.