DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Piri Reis’e yakışan Laboratuar törenle açıldı MUHİTTİN KURT’UN İSMİ YAŞATILACAK

Piri Reis’e yakışan Laboratuar törenle açıldı  MUHİTTİN KURT’UN İSMİ YAŞATILACAK

Piri Reis’e yakışan Laboratuar törenle açıldı

MUHİTTİN KURT’UN İSMİ YAŞATILACAK

Piri Reis İlkokulu öğrencileri yeni laboratuarlarına kavuştu. İlçemizin tanınmış ailelerinden olan Nuriye Kurt vefat eden eşi Muhittin Kurt anısına Piri Reis İlkokulu’na Muhittin Kurt Fen Laboratuarı yaptırdı.

 

Okul Aile Birliği Başkanı Buket Korkmaz’ın önderliğinde hayata geçen Muhittin Kurt Fen Laboratuarı açılış törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Şube Müdürü Nail Yüksel, Piri Reis İlkokulu Müdürü Cemalettin Yılmaz, Öğretmenler ve öğrenciler, Muhittin Kurt Fen Laboratuarı’nı yaptıran Nuriye Kurt ve ailesi katılım sağladı.

Yılmaz, “Çocuklarımızı geleceğe donanımlı bir şekilde yetiştirmek istiyoruz”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını, Piri Reis İlkokulu Müdürü Cemalettin Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz konuşmasında, “ Piri Reis İlkokulu olarak bugün çok sevinçliyiz ve gururluyuz. Bugün her zaman eksikliğini hissettiğimiz  Fen Laboratuarlarına bugün kavuşuyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için Piri Reis İlkokulu Öğretmenleri ve idaresi olarak Milli Eğitim’in anlayışı doğrultusunda, Manevi, milli , ahlaki ve değerlerimize sahip çıkan, koruyan, geleceğe taşıyan nesilleri yetiştirmek bizim asli görevimizdir. Bu nedenle bu laboratuarlarının bizim için önemi çok fazlaydı. Çünkü çocuklarımızı geleceğe donanımlı bir şekilde yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz artık yapacakları deneyler ile derslerine daha adapte bir şekilde derslerini işleyecekler. Bu anlamda ben ebediyete intikal eden Muhittin Kurt beyefendiye Allah’tan rahmet diliyorum.  Mekanları Cennet olsun. Bu vesileyle okul Aile Başkanımız  Buket Korkmaz Hanım’a bizi Nuriye hanım ile tanıştırdığı için, Bize böyle güzel bir Laboratuar kazandırdığı için Nuriye Hanım’a ve ailesine şahsım ve okulum adına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten eğitim adına yapılan en büyük yatırım diyebiliriz. Bu tür yardımların diğer okullarımıza da gerçekleşmesi dileğiyle tekrardan çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kurt, “Öğrencilerimize ve okulumuza bir faydamız olduysa ne mutlu bana”

Ardından Piri Reis İlkokulu’na Muhittin Kurt Fen Laboratuarını kazandıran Nuriye Kurt, “ Eşim Muhittin Kurt öğrencileri gerçekten çok severdi. Eğitim gören öğrencilere çok değer verirdi. Bende eşimin anısına böyle bir yardımda bulunmak istedim. Bana böyle bir yardım yapmama vesile olan sevgili Okul Aile Birliği Başkanı Buket Korkmaz’a çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ve okulumuza bir faydamız olduysa ne mutlu bana. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ellibeş, “Ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza böyle bir hediye verilmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti”

Ardından söz alan Gölcük Belediye başkanı Mehmet Ellibeş Konuşmasında, “ Aslında kısacık bir ömür yaşıyoruz dünyada. 50 sene, 70 sene, 80 sene, 100 sene. Çok uzun bir zaman değil aslında ve sonuçta ahrete intikal ediyoruz. Giderken de amellerimiz ve yaptıklarımız ile gidiyoruz. Tabi biz ebedi hayata intikal ettiğimiz zaman bize hayır duası yapacak yatırımlarda şart. İşte değerli büyüğümüz Muhittin Kurt Abimizin değerli eşi Nuriye Kurt Hanımefendi ve ailesi böyle bir eser Muhittin Kurt abimizin adına hediye etmesi büyük bir gurur yaşattı. Gerektiğinde uğruna canımızı seve seve vereceğimizi, ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza böyle bir hediye verilmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ben bir kez daha Sevgili Nuriye Kurt Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Altıntaş, “Vatandaşlarımız, ülkemizin, devletimizin refahı, mutluluğu, huzur ve güveni birlik ve beraberliğimizle çalışmamıza bağlı”

Ardından söz alan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “ Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşımak, nitelikli eğitimden geçiyor. Bu nitelikli eğitimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği çağdaş uygarlık düzeyidir. Bu çağdaş uygarlığa hepimiz çalışarak, gayret ederek, destekleyerek ulaşmak durumundayız. Vatandaşlarımız, ülkemizin, devletimizin refahı, mutluluğu, huzur ve güveni birlik ve beraberliğimizle çalışmamıza bağlı. Bugünde hayırsever Nuriye Kurt hanımefendinin okulumuza kazandırdığı Fen Laboratuarının açılışı için burada toplandık. Öğrenen, sorgulayan, araştıran ve sonuçlar çıkaran bir nesil yetiştirilmesi için örnek davranışları için  ben kendilerine  hem kendi adıma, hem de okulumuz ve öğrenciler adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Öğrenciler ilçe protokolüne deneylerini sundular

Konuşmaların ardından geçtiğimiz gün düzenlenen yarışmada 3. olan Piri Reis İlkokulu 4/ B sınıfı öğrencilerinden oluşan folklor ekibi yöresel halk oyunlarını sergilediler. Büyük beğeni alan folklor gösterisinin ardından Piri Reis  İlkokulu’na Muhittin Kurt Fen Laboratuarını kazandıran Nuriye Kurt’a Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş teşekkür plaketini takdim etti.  Piri Reis İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Buket Korkmaz’a da Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş çiçek takdiminde bulundu.  İlçe protokolü tarafından açılış kurdelesi kesilen  Muhittin Kurt Fen Laboratuarı’nda öğrenciler ilçe protokolüne bazı deneyler sundular. İlçe protokolü tarafından oldukça beğenilen deneylerin sonrasında çekilen toplu fotoğrafın ardından açılış töreni sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.