DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Serdar Kaman’ın projeleri halkı umutlandırıyor

Serdar Kaman’ın projeleri halkı umutlandırıyor

Körfez Ticaret Odası’na konuk olan Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman burada Körfez’in sorularını dinledi ve sorulara cevap verdi.

Körfez Ticaret Odası, Millet ittifakı Kocaeli Belediye Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman, Körfez Belediye Başkan Adayı Salih Şirin, İlçe Başkanı Cahit Sürüm ve İyi Partilileri ağırladı. Oda Başkanı Recep Öztürk’ün ev sahipliğindeki ağırlamada, oda üyeleri başkan adaylarına Kocaeli ve Körfez ilçe için düşündükleri projeleri sordu, otopark ve hava kirliliği sorunlarının altını çizdiler.

Toplantı’da Körfez Belediye Başkan adayı Salih Şirin Körfez’in sorunlarına çözüm önerileri getirirken Büyükşehir Başkan adayı Dr. Serdar Kaman önemli mesajlar verdi.

PARALI OTOPARKI KALDIRACAĞIZ

Toplantıda bir soru üzerine konuşan Kaman Parkomat sistemini tüm Kocaeli’de ana arterlerde kaldıracağız,yol kenarına yarım saat aracınızı park ediyorsunuz gerçekten çok ciddi ücretler alıyorlar, biz buna yeni bir çözüm getireceğiz. Trafiğin akışını da hızlandıracak olan bu çözümle birlikte kent merkezlerinde kamulaştırarak yeni otopark alanları kuracağız. Ayrıca parkomat sistemini de ücretsiz hale getirecek trafik akışını ana arterlerde rahatlatma yoluna giderek sınırlı süre uygulaması yapacağız, şeklinde konuştu.

HAVA KİRLİLİĞİ HAD SAFHADA

Başkan adayı Kaman daha sonra hava kirliliğiyle ilgili gelen bir soru üzerine, bu konu kesinlikle bizim gündemimizde, şehirde kirli havayı teneffüs ediyoruz ve sanayi bölgesi olmamızdan dolayı ciddi tehdit altıdayız. Bizler mevcut yönetim gibi sadece bir uçakla havadan gezerek kirliliği kontrol etmek amacında değiliz bu işin şov kısmı, bizler gerçekten çözüm bulacağımız sonuçlara gideceğiz. Annelerimiz çocuklarımız ve bizler zehirleniyoruz, kanser vakaları her geçen gün artıyor bu sorunu asgariye indirecek çözüm ise kirliliği bertaraf etme tesisleri kuracağız diye kaydetti.

RÜZGAR GÜLÜ İLE ENERJİ ÜRETECEĞİZ

Yine bir soru üzerine Kaman, dünyanın en pahalı elektriğinin ülkemizde kullanıldığını belirterek sanayicimiz zaten zor durumda birde üzerine ciddi elektrik faturaları yükleniyor, biz kendi elektriğimizi kendimizin üreteceği bir proje üzerinde çalışıyoruz ve böylelikle hem sanayicimiz ve hem de vatandaşımız ucuz elektrik kullanma imkanı bulacak. Özellikle ilimizin Karadeniz’e açılan kapısı Kandıra’da rüzgar gülü teknolojisi yatırımını yaparak buradan elde edeceğimiz enerji ile sanayicimize ucuz elektrik imkanı sunacağız şeklinde konuştu.

KENT MEYDANLARI OLUŞTURACAĞIZ

Kaman daha sonra toplantıda bir şehrin olmazsa olmazı kent meydanlarıdır hem törenlerini yaparsın ve hem de afet kaçış bölgeleridir bu kent meydanları, Bizzat gidip Eskişehir’i inceledim gerçekten şehircilik ve yaşanabilirlik anlamında çok güzel eserler bırakmışlar ve bizde aynı şekilde sosyal kültürel anlamda Kocaeli’yi yeniden inşa edeceğiz şeklinde konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.