DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Türkiye’nin gözbebeği THK 94 yaşında EN GÜZEL ŞEKİLDE KUTLADILAR

Türkiye’nin gözbebeği THK 94 yaşında  EN GÜZEL ŞEKİLDE KUTLADILAR

Türkiye’nin gözbebeği THK 94 yaşında

EN GÜZEL ŞEKİLDE KUTLADILAR

Türk Hava Kurumu (THK) Gölcük Şubesi 16 Şubat 1925 tarihinde kurulan THK’nin 94. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

THK’yı yalnız bırakmadılar

THK’nin 94. kuruluş yıldönümü kutlama törenine CHP Belediye Başkan adayı İsmet İşeri, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, ADD Dernek Başkanı Cemil Özbaş, Gölcük İlçe Turizm Birliği Müdürü Ayşe Dışpınar,TEMAD Başkanı Bekir Tülü,Hayvan Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın,Gölcük Huzurevi Derneği Başkanı Saime Türkmen, Değirmendere Musiki Derneği Başkanı Ekrem Demirkesen ve THK Gölcük şube  yönetimi ile üyeler ile gönüllüler katıldı.

THK her yıl eğitim merkezlerimizde daha fazla gencimize eğitim vermektedir

  1. Kuruluş yıldönümünde konuşma yapan  THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş, şunları söyledi: ‘ Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İSTİKBAL GÖKLERDEDİR’ öngörüsüyle 16 Şubat 1925 yılında kurulmuş olan Türk Hava kurumu, halkımızın üstün destek ve katkılarıyla 94 yıldır kuruluş amacı doğrultusunda gençlerimize ‘Havacılık sevgisiyle’ birlikte bu güne kadar 200 bin üzerinde gencimize havacılık eğitimi verilmiştir. Ayrıca çeşitli havayolları işletmelerine de her yıl pilotlar yetiştirmektedir. THK her yıl eğitim merkezlerimizde daha fazla gencimize eğitim vermektedir. THK yangın söndürme uçaklarıyla orman yangınlarına müdahale etmektedir. THK hasta-yaralı ve organ taşıyarak birçok vatandaşlarımızın sağlığına kavuşmasına katkı sağlamaktadır. THK kurmuş olduğu Havacılık Üniversitesi ve Uçuş Okullarıyla gençlerimize, ülkemizin ihtiyacı olan deneyimli pilotlarını yetiştirmektedir. Ayrıca çeşitli dallarda eğitim vermektedir. THK turistik bölgelerde ülke tanıtımı için havadan çekilen fotoğraf ve videolarla ülke tanıtımına katkı sağlamaktadır.

Başkan Cintaş, THK’nın faaliyet ve etkinliklerini anlattı

Ayrıca gençlerimize ücretsiz olarak planör, yamaç paraşütü, yelken kanat, paraşüt, model uçak, balon gibi dallarda FAI (Uluslar arası Havacılık Federasyonu) onaylı sertifikalı kurslar vermektedir. FAI (Uluslar arası Havacılık Federasyonu)’nun koordine ettiği planör, yamaç paraşütü, yelken kanat, paraşüt, model uçak, balon gibi dallarda yarışmalarda ülkemizi temsil etmekte ve yarışmalara da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca 2022’de yapılacak olan dünya hava oyunlarına ev sahipliği yapacaktır. Böylesine büyük bir organizasyonunun kurumumuz tarafından gerçekleştirilmesi gurur kaynağımızdır’ dedi.

Başkan Cintaş teşekkür etti

Başkan Cintaş, kurumlarının 94. Kuruluş Yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.