DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TUTARLI OLMAK

25.02.2019
1.029
A+
A-

Ne zaman değerlerinizle tutarlı hareket etseniz, kendinizi iyi hissedersiniz. Her ne sebepten olursa olsun , ne zaman değerlerinizden ödün verirseniz kendinizi kötü hissedersiniz. Aynı zamanda değerlerinizden ödün verdiğinizde , özgüveniniz ve özsaygınız azalır. Kendinizi huzursuz , değersiz , yetersiz ve vasıfsız hissedersiniz. Değerlerinizden ödün verdiğinizde, içten içe bir şeylerin yolunda olmadığını hissedersiniz.

Neredeyse tüm insani sorunlar, en yüksek değerleriniz ve en içsel inançlarınızla çözümlenebilir.

Kendi kendine disipline ve irade gücüne dayalı karakter gelişiminde , uzun vadeli düşünme vazgeçilmez önemdedir.

Davranışınızın uzun vadeli sonuçları ne kadar çok düşünürseniz, kısa vadede doğru şeyi yapacak olmanız o kadar olasıdır.

Dolayısıyla bir tercih yapmak , bir karar vermek zorunda kaldığınızda , her zaman sihirli soruyu sorun : “BURADA ÖNEMLİ OLAN NE ?”

Sanki her davranışınız , tüm insanlar için evrensel bir yasa olacakmış gibi davranın.

Karakter gelişimi için en harika sorulardan biri şudur :

Dünyadaki herkes tıpkı benim gibi olsaydı , burası nasıl bir dünya olurdu ?

Ne zaman yoldan çıksanız, ne zaman en yüksek değerlerinizle tutarlı olmayan bir şey yapsanız veya söyleseniz, aklınızı kullanın ve doğru yola devam edin. Kendinize BU BEN DEĞİLİM deyin ve doğru yola tekrar girin ve devam edin.

Eski bir kızıldereli hikayesi vardır : Omuzlarımda iki kurt var. Biri siyah kurt , şeytan. Sürekli  beni baştan çıkarmaya , yanlış şeyler yapmamı sağlamaya çalışıyor.

Diğer omzumda ise , beni sürekli iyi olmaya teşvik eden beyaz bir kurt var.

Yaşlı adamın etrafındaki dinleyicilerden biri sormuş : “Bu kurtlardan hangisi güçlü?”

Yaşlı adam yanıtlamış : Hangisini beslersem o.

Yoğunlaşma yasasına göre, düşündüğünüz , kafa yorduğunuz şey yaşamınızda büyür ve çoğalır. En beğendiğiniz ve saygı duyduğunuz değer ve erdemleri düşündüğünüzde , bu değerleri  bilinçaltınızın derinliklerine programlarsınız. Böylece bir süre sonra her durumda kendiliğinden işlev göstermeye başlarlar.

En çok önem verdiğiniz bu değerlerle tutarlı yaşamak için kendi kendine disiplini ve irade gücünü her kullandığınızda , mükemmel bir insan olma yolunda ilerlemeye başlarsınız.

Siz seçici bir organizmasınız. Sürekli o veya bu şekilde tercihler yapıyorsunuz. Yaptığınız her tercih , gerçek değer ve önceliklerinize dair bir ifadedir. Her an , sizin için önemsiz veya değersiz olan yerine önemli ve değerli olanı seçin.

İLK VE EN İYİ ZAFER , BENLİĞİN FETHİDİR . (PLATO)

Alıntıdır.

Sevgiyle kalın…

 

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Nisan 2022
18 Temmuz 2016
23 Aralık 2019
13 Nisan 2020
23 Ekim 2023
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.