DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yarhisar Müze Gemisi Yarı Yıl Tatilinde Rekor Kırdı

Yarhisar Müze Gemisi Yarı Yıl Tatilinde Rekor Kırdı

Yarhisar Müze Gemisi Yarı Yıl Tatilinde Rekor Kırdı

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, sömestre tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. On altı günde: 996 kişi gezdi.

Türk Donanması’nda kırk yıl “Keşif-Karakol gemisi” olarak görev yapmasının ardından 2005 yılında hizmet dışı kalan T.C.G.Yarhisar,  27 Ekim 2006 tarihinden itibaren Kavaklı sahilinde müze gemi olarak hizmet veriyor. Bu güne kadar toplam 216.062  kişinin ziyaret etmiş olduğu Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, on altı günlük sömestre tatilinde öğrenci ağırlıklı misafirlerin ilgi alanını oluşturdu. Kış mevsiminde, havaların da soğuk olması sebebiyle bir ayda ortalama sekiz yüz kişinin gezdiğini dile getiren müze gemi müdürü İlhan Akbulut  ” Müze gemimizi, 2019 sömestre tatilinde dokuz yüz doksan altı kişinin ziyaret ettiğini günlük yaptığımız istatistik çalışmalarımız sonucu öğrenmiş bulunuyoruz. Her yaş grubundan öğrencilerimiz ve ailelerinin ziyaretleri sonucu; on altı günde, bir aylık ziyaretçi sayısını geçtiğimizi söyleyebiliriz” dedi.

Ellibeş, ‘Ziyaretçilerin sayısının artması bizleri mutlu ediyor’

Başkan Ellibeş, “Donanma kenti Gölcük’e kazandırdığımız en önemli hizmetlerden biri olduğunu düşündüğümüz, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisinin açıldığı günden bu güne ziyaretlerin aralıksız devam etmesi bizleri mutlu etmektedir. Özellikle öğrencilerimizin sömestre tatili süresince aileleriyle birlikte yoğun talepte bulunması, gelecek nesillerimize donanma kenti Gölcük’ü sevdirmek, donanmamızı ve denizciliği tanıtmamız anlamında da çok önemliydi. On üçüncü yılımızın içerisindeyiz ve bugün toplam ziyaretçi sayımıza baktığımızda 216.062 kişinin ziyaret etmiş olması, yapılan hizmetin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyduğu görülmektedir. Gölcük nüfusunun çok üstüne çıktığımız ziyaretçi toplam sayımıza rağmen, henüz ziyarette bulunamamış olan hemşerilerimizi de ilk fırsatta müze gemimizi gezmeye davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.