DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yarhisar Müze Gemisi’ni 2018 yılında, 10 BİN 732 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Yarhisar Müze Gemisi’ni 2018 yılında,  10 BİN 732 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Yarhisar Müze Gemisi’ni 2018 yılında,

10 BİN 732 KİŞİ ZİYARET ETTİ

TÜRK Donanması’nda 40 yıl keşif ve karakol gemisi olarak hizmet vermesinin ardından Kavaklı Sahili’nde karaya çekilerek müze haline getirilen Yarhisar Müze Gemisi’ne ilgi her geçen gün artıyor. 26 Ekim 2018 tarihinde 12. Yaşını kutlayan Yarhisar Müze Gemisi’ni 2018 yılında 10 Bin 732 kişi ziyaret etti.

2018 yılında müze gemisine ziyaretçi akını

Gölcük’ün ilk ve tek müzesi olan ve 26 Ekim 2018 tarihinde 12. Yaşını kutlayan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze gemisine ziyaretler aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yoğun ilgi gören Yarhisar Müze Gemisi’ni 2018 yılında 10 Bin 732 kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Türk Donanması’nda kırk yıl “ Keşif-Karakol” gemisi olarak görev yapmasının ardından, Gölcük Belediyesi tarafından Kavaklı Sahili’nde, karada müze gemisi olarak hizmet veren Yarhisar’a ziyaretler aralıksız devam ediyor.

Ziyaretçilere müze gemisi hakkında bilgilendirmelere yapılıyor

1980-1985 yılları arasında TCG Yarhisar’da makine astsubayı olarak görev yapmış olan geminin müdürü, emekli Astsubay İlhan Akbulut gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “ Yarhisar Müze Gemisi açıldığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Özellikle Kavaklı Sahili’nde gezmeye gelen ve özellikle okul çağında çocuğu olan aileler Yarhisar Müze Gemisi’ni ziyaret ediyor. Havalar aşırı rüzgarlı olduğunda ya da yağmur yağdığı zaman misafirlerimizin güvenliği için güverteye çıkarmadan iç bölmeleri gezdirerek detaylı bilgilendirme yapıyoruz. 2018 yılında Yarhisar Müze Gemimize toplam ziyaretçi sayımızın 10 Bin 732’ye yükselmiş olması bizleri çok mutlu etti. Ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.