DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Akça Koca Bilgievinde deprem tatbikatı

Akça Koca Bilgievinde deprem tatbikatı

AFAD İl Müdürlüğü gözetiminde, İzmit Akça Koca Bilgievi’nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hizmet veren Bilgievleri, öğrencilerini birçok alanda bilinçlendiriyor. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İzmit Akça koca Bilgievi’nde öğrencilerin deprem konusunda bilinçlendirilmesi için Afet ve Acil Durum Kocaeli İl Müdürlüğü (AFAD) gözetiminde deprem tatbikat yapıldı. Tatbikatta deneyim kazanan Bilgievi öğrencileri, AFAD görevlilerini ilgiyle takip ederek deprem hakkında bilgi sahibi oldu.

ÖNCE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ekipleri ilk olarak sınıflarda, öğrencilere deprem anında ve sonrasında nasıl hareket etmeleri konusunda bilgi verdi. Tatbikat senaryosuna göre, şiddetli depremin ardından çalan siren sesi üzerine öğrenciler, elleriyle başlarını korur halde önce masaların altına girdi. Daha sonra okul kısa sürede boşalttı. Bu sırada öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü. AFAD ekipleri, daha sonra Bilgievi bahçesinde toplanan miniklere deprem sonrası nasıl durmaları ve kimden yardım almaları konusunda bilgi verdi.

ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENİYOR

Deprem bölgeleri içerisinde yer alan Kocaeli’nde, bireylerde deprem bilincinin oluşturulması önem taşıyor. Küçük yaşlarda bireylere verilen deprem eğitimleri, daha kalıcı ve etkili oluyor. Eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik uygulamalı ve teorik eğitimlerle olası bir deprem esnasında bilinçli davranışların oluşmasını sağlıyor.

Akçakoca Bilgievinde heyecanlı deprem tatbikatı

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.