DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAŞKAN DOĞAN; İZMİT’TE PAZAR ALANLARI ÇAĞ ATLADI

BAŞKAN DOĞAN; İZMİT’TE PAZAR ALANLARI ÇAĞ ATLADI

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Pazarcılar Odası iş birliğinde düzenlenen program kapsamında Perşembe Pazarı esnafıyla bir buluşma gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, pazarcı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye’nin Hiçbir Yerinde Yok

Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle güzel ve donanımlı pazarların olmadığını belirten Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim “Ben Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesiyim. Türkiye’yi dolaşıyorum. Ben Türkiye’de böyle bir pazar alanı görmedim. Sadece Kocaeli’de böyle bir pazar vardır. İzmit Belediyemiz tarafından şehrimizin dört bir yanında yapılan bu pazarlar sayesinde vatandaşlarımız da pazarcı esnafımızda en güzel şekilde alışverişlerini yapabiliyor” dedi.

Herkesin Hakkı Verildi

Pazar alanında gerçekleştirilen programı provoke etmek isten kişilerle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Serim “pazar yerleriyle ilgili oluşturulmaya çalışılan rahatsızlık birkaç kişinin provokasyonuyla olan bir durumdur. Kura usulü ile yapmış olduğumuz yerleşmede herkesin hakkı verildi. Kimse açıkta kalmadı. Bu kişiler oda üyemiz olmamakla birlikte, pazarımızda tezgahı da bulunmamaktadır. Bu pazarda emeği olan İbrahim Karaosmanoğlu’na, Tahir Büyükakın’a, Nevzat Doğan’a teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Pazarcıdan Bir Kuruş Alınmadı

Ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “İzmit Belediyesi olarak 10 yıl önce göreve başladığımızda tek bir kapalı pazarımız yoktu. Bugüne kadar 11 kapalı pazar alanı yaptık.  İçerisinde köylü pazarı, hayvan pazarı ve üniversiteli pazarı dahil olmak üzere birbirinden güzel pazar alanlarımız oldu. Bu 11 pazarın yapılması kolay olmadı. 50 milyon liranın üzerinden harcama yapıldı. Pazarcımızdan bir kuruş para alınmadı. En son yapılan pazar alanımız Doğukışla’da kentin merkezinde yapıldı ve şimdide hizmet veriyor. Bu anlamda ben çok mutlu ve gururluyum” şeklinde konuştu.

1 Kişiye Bile Haksızlık Yapılmadı

Başkan Doğan “Bin beş yüz kişilik pazarcı esnafı bu pazara taşındı. Belki de Türkiye’nin en büyük pazar taşınması oldu. Evini taşıyan bir insan bile yatağının yerini yadırgayabilir. Bin beş yüz kişilik bir pazarda belli sayıdaki arkadaşlarımız yerlerini yadırgayabilir. Ben buradan iddia ediyorum 1 kişiye bile haksızlık yapılmamıştır. Pazarcılar Odamız ve bizim arkadaşlarımızla bir yıldır çalışıyoruz. Bir kişinin şüphesi olsa bile çağırıp görüşüyoruz” dedi.

% 95 Memnuniyet Var

Konuşmalarına devam eden Başkan Doğan “Burada şunu da göz ardı etmemek lazım. Bundan önce pazarcıların bulunduğu en iyi yer burada ki herhangi bir yerle eş değerdir. Pazarcımız her yönden kazanmıştır. Adaletli bir şekilde olması için kura yöntemi kullanılmıştır. Alınan bilgilere göre % 95 memnuniyet oranı ortaya çıkmıştır. Zaman zaman bazı sesler yükselebilir. Hele seçim dönemi olunca bunlar daha manidardır. Siyaseten yönlendirilmiş kişilerin toplantıları provoke etme gibi durumları olabilir bunlar normaldir” ifadelerinde bulundu.

Pazarcılar Çağ Atladı

Başkan Doğan son olarak “Biz şunu söyleyebiliriz. İzmit Belediyesi olarak 10 yıl içerisinde Pazarcılar Odamızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonucu pazarcılar adeta çağ atlamıştır. Sadece bir değil bir kaç çağ atlamıştır. Bütün pazarcılarımız kazanmıştır. Hem sağlıkları, hem işleri hem de pazar yerlerinin değeri açısından kazanmıştır” şeklinde konuştu.

Birlikte Yaptık

Son olarak konuşan AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın “Pazarcılar Odamız ve İzmit Belediyemiz ile birlikte pazarcı esnafının cadde üzerlerinden alınmasını ve kapalı pazarlarda işlerini sağlamak amacıyla birlikte çalışmalar yaptık. İnsanların rahatça gelebildiği ve pazarcılarınrahatlık tezgah açabildiği bir pazar yerini hep birlikte planladık.

Gönüllerini Alırız

Pazar yerlerinin dağıtımıyla ilgili elden geldiğince titiz çalışmalar yapıldı. Birkaç problemden bahsedildi. Görüşüldüğü zaman çözülemeyecek meseleler değil. Biz buradaki bütün arkadaşlarımızın gönüllerini alırız. Genel olarak baktığımızda burada ki memnuniyet oranı çok yüksek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.