DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAŞKAN’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla Kocaelili hemşehrilerinin ve bütün İslâm âleminin Regaip Kandili’ni kutladı.

Hicri takvime göre kutsal aylar olarak kabul edilen ve 3 aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı olan Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, başta Kocaelili hemşehrileri olmak üzere bütün İslâm âleminin kandilini kutladı.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında, “Regaip Kandiliniz mübarek olsun, yuvalarınız ilahi şefkat ve rahmetle aydınlansın” dedi.

Sözlerine devamında Başkan Karaosmanoğlu, “Regaip Kandili feyizli ve bereketli bir gecedir. Regaip, kelime manasıyla, “çok meyledilen, arzulanan, armağan edilen” anlamlarına gelir. Bu mübarek gecede Yüce Allah; kullarına bol bol rahmet ve ikramlarda bulunduğu için bu adı almıştır.

Bu kutsal gecede, hatalarımızdan, zaaflarımızdan arınmak, daha iyi insanlar olabilmek için tövbe ve dualar edeceğiz. Yaradan’dan, rahmet ve bağışlanma dileyeceğiz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu mesajında, “Bütün hemşehrilerimin Regaip Kandili mübarek olsun, ilahi şefkat ve rahmet bütün dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirsin” dedi. Başkan Karaosmanoğlu sözlerini, “Regaip Kandili’nin gönüllerimize manevi hazineler sunmasını diliyorum. Bütün hemşehrilerinin ve İslâm âleminin Regaip Kandili’ni kutluyorum” diyerek tamamladı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.