DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gülsuyu, ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’

Gülsuyu, ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’

Gülsuyu, ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıldönümü hakkında açıklama yaptı.

98. yıldönümü

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Bugün İstiklal Savaşı’nın ruhunun layıkıyla ifade bulduğu, İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de kabulünün 98’inci yıl dönümüdür.   Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ‘’Allah, bir daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın´´ diyerek  İstiklal  Marşı´mızı kaleme alırken,  dönemin şartlarına rağmen milli mücadele ruhunu, vatan aşkını ve bağımsızlığa olan inancını asla kaybetmemiş, ‘İstiklal Marşı´mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir. Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşünceyle İstiklal Marşımızın TBMM´de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma gününde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´u ve aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.