DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İSTEĞİNİZİ DİLE GETİRİN

18.03.2019
998
A+
A-

“Yaşam; fırtınanın geçmesini  beklemek değil , yağmurda dans etmeyi öğrenmektir.”(OSHO)

İstediğinizi dile getirin.  Şampiyonlar, yardım alma konusunda beceriklidirler. Başarılı insanlar bunu yaparlar. Bir destek ağı oluştururlar. Uzmanlardan öğrenmekten korkmazlar.

Destek sistemleri, gerektiğinde ulaşılabilecek ülke çapındaki insanları bile kapsar. İlgilendikleri meslek alanında uzmanlaşmış profesyonellerle düzenli olarak görüşürler.

Dolaylı değildirler. İhtiyaçlarından açıkça bahsederler ve sorarlar.

“BİRİNDEN BİR ŞEY İSTEDİĞİNİZDE ; SORUN.  HAYIR DERLERSE BİLE İYİ HİSSEDERSİNİZ.

SORMAK ; DOĞRU CEVABI BULMANIZI SAĞLAR.”  (CHERRY HARTMAN)

İmaları bırakın. İnsanların düşüncelerinizi okumalarını beklemeyin, okuyamazlar. İnsanların ne istediğinizi bilmelerini beklemek hatadır. Bu tür bir beklenti, olasılıkları daraltır. İhtiyaçlarınızı ifade ederken rahat olun. Sorun; sormazsanız kendi iletişim yetersizliğinizin kurbanı olursunuz.

Bu bir tahmin oyunu değil. İnsanlar dürüstlüğü ve açıklığı takdir ederler. İsteğinizi dile getirmezseniz, doğru yardımı alma hakkını kazanamazsınız

Diğer yandan , sürekli olarak ihtiyaçları için yardım isteyen biri olarak tanınmak da iyi değildir. Mız mız olmaktan bahsetmiyoruz. Şikayet etmekten bahsetmiyoruz. Mız mız ve şikayetçi insanlar; zayıf insanlar olarak algılanır. Bahsettiğimiz şey, daima sormak ve asla yapmamak arasındaki farktır. Biri, birinin yardımını istemek ; diğeri ise verilen tavsiyelerle hiçbir şey yapmamaktır.

BİLMEK VE YAPMAKLA İLGİLENİYORSANIZ… SORUN.

Bazı insanlar, sadece dikkat çekmek için sorarlar. O tür insan olmaktan kaçının. İhtiyacınız olduğunda, size yardım edebilecek durumda olan birinden yardım isteyin. Sonra da öğrendiklerinizi uygulamaya geçirin.

SORMAK, BİLMEMENİN SORUMLULUĞUNU ALMAK VE BİRİNİN YARDIMINI İSTEYECEK KADAR KENDİNE GÜVENMEKTİR.

Başarılı insanlar , başkalarına yardım etmeyi severler. Edebileceğiniz en içten iltifatlardan biridir bu. Başarılı bir insanın yardımını istemek , onun uzmanlığını, bilgisini,zekasını ve deneyimini takdir etmek demektir.

  • Bir şeyler ters gittiğinde ve yardıma ihtiyacınız olduğunda : İSTEYİN,
  • Bunaldığınızı hissediyor ve rahatlamak mı istiyorsunuz ? İSTEYİN,
  • İş rehberliğine mi ihtiyacınız var ?   İSTEYİN,
  • Tatmin olmuş bir müşteriden referans mı ihtiyacınız var ? İSTEYİN,
  • Takdire mi ihtiyacınız var ? İSTEYİN,
  • Bağışlanmak mı istiyorsunuz ? İSTEYİN

İSTEYİN… İÇTENLİKLE… Bu güç işaretidir.

İstediğinizi dile getirmek önünüzdeki engelleri yıkar. Neden tekerleği tekrar bulacaksınız? Yardım alarak beceriyi edinin.

NE İSTEDİĞİNİZE DİKKAT EDİN, SİZE VERİLECEKTİR.

ARAYIN… BULACAKSINIZ.

KAPIYI ÇALIN, SİZE AÇILACAKTIR.

İSTEYEN HERKESE VERİLİR, ARAYAN BULUR, KAPI ÇALANA AÇILIR…

(Alıntı)

Sevgiyle kalın…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
9 Ekim 2017
20 Şubat 2023
1 Mayıs 2017
27 Haziran 2022
13 Mart 2017
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.